Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 13 november 2019

KM - AGILITY

Idag var det KM i agility. Trots att redan i mitten av oktober hade ”utannonserats”, så blev det många avhopp av div. orsaker, men efter 7 sorger och 8 bedrövelser kom det ändå en tapper liten skara på ca ca 20 ekipage (om vi nu ens var så många?). Ett fåtal ekipage/storleksklass (2-4st, kanske t.o.m. 1 ekip. I nån kl.). I Semlas o min klass XL, var vi bara 2st – vi och Jonathan (vår instuktör fr. i våras) med Dizel.

Det gjordes upp i både i agility-och hoppklass - inledde med agilityklassen.

Semla hade kanonbra fart, men när vi kom till slalom (stod parallellt med långsidan) sprang hon förbi ingången (5fel) för att kolla tunnelsäckarna som låg utmed väggen – sen efter tunnel, tog hon A-hindret = disk, istället för (– hopp? –) gungan (som hon nog trodde var balansen – jag hann inte stoppa henne, med påföljd att hon fullständigt flög ut innan den hann tippa). Vi fortsatte i rasande fart (för att vara Semla) banan ut.

Hoppkl. Bra tempo igen – hopp – hopp – slalom – hopp – tunnel och direkt in i nästa tunnel = disk, istället för hö. hopp. Men det hade ändå blivit disk efter ytterligare några hinder (4st?) då hon inte vågade hoppa över en mur av ”skumgummimaterial.” – det var inte förrän vid fjärde försöket jag fick över henne. Vi fortsatte resten av banan (9st? hinder) och hon fixade den befarade svårigheten i slutet galant.
 
Så himla nöjd ändå med hennes glädje och fart. Vi fick t.o.m. pris (2:a pris) för ”gott deltagande”, eftersom Mia inte orkade släpa med sig priserna (många disk och ett fåtal 0:or) hem igen … haha 😂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar