Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 1 september 2014

VALPKURS II - ALE

Efter ett längre (2v.) uppehåll åkte vi iväg på kvällens valpkurs i Ale. Det var inledningsvis riktigt härligt med sol som gassade från en nästan klarblå himmel, men lite senare när mörkret föll, blev det kylslaget när dimman rullade in över fälten och det blev både blött och kallt om fötterna. Hösten närmar sig med stormsteg !

Inledde kvällen med att hjälpa till att agera störning vid hundmöten till/för gruppen (valpkurs för småttingar) innan oss.
När småttingarna lite senare hade avlägsnat sig, var Monica nyfiken på vad som hade skett sen sist vi sågs - hade vi utvecklats något eller kanske stött på några "problem" ?
Vi började direkt med att en i sänder visade hur det gått med föremålshanteringen (kamp/avlämn.) Även om det känns rätt tröstlöst i mellanåt, så gör vi förstås framsteg.
Vi fortsatte med fot/följsamhet. Rejs & jag fokuserade (försökte iaf) mest på ingångar eftersom Rejs var väldigt högtempererad. Men trots den något för höga energin, lyckades även vi, visa upp hur följsamheten såg ut. Glad blev jag när jag hörde att det såg bra ut - han håller en rak linje och ”trampar på” bra !
Jobbade vidare med ligg/stadga – men nu, gick Monica runt och kollade på var och en. Även detta såg bra ut och med de bra tipsen kommer nog stadgan bli ännu säkrare och bättre.

Vid det här laget hade det blivit mörkt och vi stod med ficklampa och kollade i almanackorna, för att försöka enas om ett sista kursdatum, som vi tillslut spikade till en fredag senare i höst, men innan dess ska vi ses ytterligare en måndag – nästa måndag.


Därefter åkte vi hemåt och med samma goa känsla som vid de tidigare kurstillfällena. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar