Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 8 september 2014

GRYMMEBESÖKET PÅ VALPKURSEN

På dagens lunchpromenad mötte vi en tjej med en hundras vi aldrig tidigare stött på. Trodde först - på avstånd - att det var en blandras av ”kamphudstyp”. Då hon kom ut på ”min” stig framför oss och att jag såg att hennes hund var kopplad, så jag tänkte jag att det var bättre att förekomma än att förkommas, ifall hon var på väg att släppa sin hund, så därför ropade jag för att uppmärksamma henne att vi närmade oss. Det visade sig vara en 5 mån. plotthund, som är en jakthund vanligtvis anv. till storvilt tex björn och ju mer jag frågade, ju mer förundrad blev jag över rasvalet !

På kvällen bar det iväg till Ale, på valplydn.kurs och denna gången skulle Monica introducera första steget till ett framtida framåtsändande. Och döm av våran förvåning när Monica hade bjudit in Helene Gustafsson med sin labbetik, Vinna (årets SM-vinnare i sök) för att låta oss ta del av hennes inlärningsmodell för framåtsändande. Hon visade med Vinna hur hon börjar (fokus framåt) och hur hon sen går vidare med varje del, för att till slut länka ihop till färdigt moment = LÅÅÅÅNG inlärningsperiod ! Avslutningsvis visade dom upp hela momentet, vilket imponerade.


Vi tackade för instruktionen och uppvisandet och körde därefter bort till Dammekärrs belysta p-plats, eftersom det nu hade hunnit bli mörkt. Där under lampornas sken började vi lite trevande med att försöka få hundarna att fokusera framåt/frysa huvudriktningen, vilket sannerligen inte var det lättaste. Att det kommer att bli en bra inomhusövning  i vinter var vi överens om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar