Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 27 februari 2012

KURS TÄVLINGSLYDNAD - 3:E

Inför kvällens träff hade jag efter lite beslutsångest, Kommit fram till att "rutan" och "fotgåendet", skulle få bli momenten som få sig en genomkörare. Att fotgåendet inte skulle "hinnas" med dag, visste jag inte då !

Redan i trappan märkte jag att Özet började sniffa och vädra med sitt lilla nylle. Och när vi slagit oss ner – innan vi beslutat oss för i vilken hall vi skulle vara – började han med höjt huvud/nos vädra värre än värst. – Öhh .. hon löper litegrann, informerade matten till den svartbruna aussin. – OK, då vet jag, ifall det blir strul, svarade jag tacksamt ! Senare fick jag reda på att hon inte löpte litegrann, utan höglöpte !!! Och som om det inte varit nog – ytterligare en av tikarna (grönisen) löpte …

Özet&jag första paret ut – "RUTAN" !
Jag förklarade hur vi tränat och var vi stod, innan vi visade hur det såg ut. Placerade ut targeten och sände – kanonbra ! Upprepade några gånger och varierade avståndet – blev lika bra. Efter lite snack, med råd och tips – som tex. kör några ggr med targeten, ta sen bort den utan att han ser och se hur det funkar … funkar det inte – backa ! Sagt och gjort – vi testade – första gången funkade det, men inte andra. La tillbaka targeten och successivt puttade Git in targeten under mattan – längre in för varje gång och till slut syntes den inte … kanon ! Där efter vilade vi medan de andra körde sina utvalda moment.

När det sedan var vår tur igen och vi fortsatte med "rutan", påpekade Git hur JAG själv agerade – jag liksom ”hjälpte” Özet framåt med min överkropp … du måste STÅ STILL så han inte går på din kroppsrörelse ! Titta RAKT fram mot målet/rutan – titta INTE på Özet och skicka honom när HAN tittar mot målet. När Özet TITTAR på målet !!! Jaha, hur ska det gå till då … han som limmar mig med blicken vid stillaståendet … Git försökte med all möjlig störning … men Özet kunde inte slita ögonen ifrån mig !!! Men vi ”kämpade” och lyckades till slut … t.o.m flera gånger …

Men sen när vi, som sista övning ställde upp rutan i ett annat hörn – var Özet så trött att han – vid upprepade kommenderingar - la sig med ”haka i” istället för att springa in i rutan ! Säkert en kombination av trötthet och löpdistraktion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar