Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 3 februari 2012

ATT FÅNGA DAGEN

Idag har jag unnat mig en hel dags härlig ledighet. Startade med en utdragen sovmorron, åt frukost framför TV’n i favoritfotöljen, medan jag såg temperaturen så sakterligen stiga från de – 15 gr. som termometern stod på när jag steg upp.  Efter frukosten pillrade jag mig iväg till Allum för en stunds shopping. Visst är det kanske roligare med shoppingsällskap, som man kan skratta och kanske ta en fika med, men nu gick jag ensam i sakta mak och trivdes i allra högsta grad med det.

Det blev några inköp – tröja, skjorta och klocka – hhumm, klockan få jag nog gå tillbaka med …. ha ha … näe inte lämna tillbaka, utan få hjälp med att korta av armbandet … ytterligare ! Men meningen var att jag i FÖRSTA  HAND skulle köpa en liggdyna (inne) + ett liggunderlag (ute) till Özet, men – självklart – var dom slut …  varför känns det som alltid just JAG blir drabbad av   ” s  l  u  t ”  !!!  Ja ja, nöjd med mina inköp till mig själv, stannade jag till vid Cederlöfs och inhandlade en smarrig semla och ett par solrosfrallor.

Väl hemma var jag efterlängtad och blev jag välkomnad – som alltid – av en strålande glad gosse.
- VAD har du i påsarna, matte ? 
- Kolla själv, Özet !

Efter en fralla och OBOY, letade jag fram de varma termobyxorna och kände mig fullt rustad att gå ut på en långpromenad i det vackra vintervädret, med sol och –10 grader.
Färden gick mot Kåsjön och inte hade vi hunnit särskilt långt, förrän jag såg Özet stå där med ”rest” hållning och hög svansföring ! Oops – hund i sikte … - Özet KOM … - Nej aldrig i livet att jag gör, hon den där donnan där borta, doftar ju så gott … sa Özet och sprang fram till två ”welch springlar”  (en kastr.hane + en tik, som precis hade börjat löpa) men mig efter, ursäktande, med blossande kinder … och istället för sura miner, fick vi ett riktigt trevligt samtal.  Sa hej då och gick vidare … ooops – ny hund i sikte … - Özet KOM … - Japp, kommer på stört … även om hon var en söt golden, så går inget upp mot DIG  MATTE ... - Ha ha  jätteroligt, Özet !

Fortsatte vår promenad utan incidenter – såg några skridskoåkare på sjön – och på väg tillbaka till bilen hade det börjat blåsa och med den köldeffekten blev det nu genast SVINKALLT !  Men hemma var det inte kallt – gissa om en kopp kaffe och SEMLAN satt fint nu !

1 kommentar: