Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 13 februari 2012

KURS TÄVLINGSLYDNAD - 2:A


Jaha, så det kan bli ... till skillnad mot förra gångens träff med Git, då jag åkte därifrån full av framtidstro ... åkte jag denna gången därifrån något konfunderad !
 
Momenten jag ikväll hade planerat att ta upp, var ingångar och läggande under gång - båda moment, som jag funderat på sen den senaste tisdagsträn. i Gråbo (ridhuset). Ingångar vid inkallning, eftersom han börjat slarva vid avsluten och läggande under gång,för att jag önskar ett snabbare läggande.

Först ut blev "ingång/inkalln."Git ville först se hur våra ingångar såg ut och därmed visade vi ett par stycken, som alla var lika BRA. För att hindra Özet från att ta ut svängen bakom mig vid ingången efter inkalln., var att ta hjälp av en vägg eller likn. och att sen lämna väggen allt eftersom. När vi praktiserade det hela, blev ingångarna utmärkta hela tiden. Om det var väggens förtjänst eller att tempot/farten vid inkalln. inte var den bästa, eftersom hallen är liten och avståndet är kort, kan jag inte avgöra.

När det senare var vår tur igen och dax för " läggande u.g." När jag första gången visade gick det hur bra som helst - Git undrade t.o.m. vilka krav jag hade ???) - men sen la han sig saktare och saktare för att till slut inte lägga sig alls. Min tanke var/är att jag inte ville/vill berömma utan att jag själv var/är nöjd med tempot. Git höll med och menade att, OM han verkligen kan och vet vad han ska göra - SKA han ju inte ha beröm förrän han gör det så BRA som VI/JAG önskar ! Men kontentan av det hela, så är MIN (Maggan) egen terori, att han i avsaknaden av beröm blir allt mer osäker och slutar därmed att lägga sig och börjar även tappa tempo och släpa i "framtagandet", vilket han nu hade börjat göra - såg ut som han hade sålt allt smör och tappat ALLA penagarna ! Måste nog backa och börja kräma i med belöningar igen ...
När jag en stund senare, efter kurstidens slut - innan hemfärd - körde några ytterligare "lägg.u.g" och BELÖNADE, funkade det riktigt bra ... och kunde därmed åka hem i något bättre tillstånd än vad jag kände direkt efter vår stund med Git ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar