Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 15 oktober 2021

LYDNADSTRÄNING - varpaplan

Det finns bra dagar, osså finns det mellanmjölksdagar och dagens lydnadsträning blev lite av "mellanmjölk", iallafall när det gäller Rejs (pga mer el. mindre svåra störningar), medan Semlas pass blev "fett-bra" (btw fett sjukt knäppt utryck) 

Förutom div. störningar i form av folk med både med och utan hundar, kan en incident som inträffade när jag var och rastade hundarna innan träningen, ha haft en viss inverkan. 

Vi fick nämligen ett plötsligt och överraskande hundmöte, då båda hundarna "exploderade" (det gick så fort att jag inte han reagera) och det blev tumult, då dom stötte ihop och ”trasslade” in sig i varandra. Rejs avbröt lika fort som han började, men såg då genast att han hade en ”låg” hållning (knep liksom med baken) och svansen var hängande. 

Jag hann tänka mycket - brutit svansen, något med ryggen, åka akut till veterinären ...Jag kände igenom honom och han visade ingen smärta, iaf inte vad jag märkte och när han gick var svansen inte längre helt slak och det verkade som det hade blivit något bättre efter några minuter. 

Lyfte honom in bilen och efter ca 10 minuters färd mot träningen och väl framme lyfte jag honom ur bilen och bad kompisarna kolla in honom. Vi tyckte alla att hans rörelseschema såg ut som vanligt - vilket var speedat, som vanligt - så jag tänkte att jag nog skulle våga köra honom, vilket jag också gjorde.  

Med denna lilla bakgrundshistoria, började REJS och jag med vår "följsamhetskampanj" (1 - 3 - 1min. - verkligheten 2 - 1 -2, såg jag senare med hjälp av filmerna) med en Rejs, som var både speedad och ljudade. Blev dock något bättre när vi gick vår 3 minutare, efter första minuten. Efter ytterligare en följsamhetsomgång, som var ungefär som första passet, fick han pausa i bilen. 

Efter Samba och Blossas pass, var det SEMLAS tur. Inledde med några sträckor följsamhet som gick hyfsat, även om hon (som vanl.) släpper just i starten. Körde sen några inkallningar och apporteringar. Och i app. kom hon nu runt och satte sig spontant, tackvare (som jag tror) den sociala belöningen, dvs att jag klappar/smeker henne pa bringan. Tyckte inte att hon var hämmad av linan jag hade på, för att eliminera ev. rymmningar. Avslutade med fjärr (ställande fr. både liggande och sittande) - måste erkänna att jag var lite slarvig, men tyckte hon var rätt duktig.

Tog sedan ut REJS för pass II - la fokus på apporteringsingångar, han slarvade, men skam den som ger sig och det blev bra till slut. Läggande under gång, m. koppel, för att han inte ska falla framåt i framförandet, gick hyfsat. Avslutade med följsamhet, som nu var med väldigt förhöjd energi. Kände att jag ville avrunda med att han fick en bra minnesbild och fortsatte till han kändes hyfsat behaglig och ok, innan vi lämnade planen förtfarande under "fot". 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar