Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 4 oktober 2021

LYDNADSTRÄNING - pbk

Vet ju att Rejs mår bra av att använda huvudet och bestämde mig därför för att ta en tripp upp till klubben, för att träna lydnad. 

Körde Rejs lite tävlinsmässigt - så gott det nu gick, med tanke på att där ingen störning fanns - med start från bilen, vidare uppvärmning på grusvägen, för att sedan träda in på plan från bortre ingången på långsidan. Han varvade något i början på uppvärmningen - där kom t.o.m. lite ljud. Men han lugnade sig sedan och kände jag att han var mogen för ingången på plan. Därefter blev det "tråkfotgående" i 6 minuter utan varken avbrott eller belöning/godis, men såklart fick han muntlig bekräftelse, för att visa när jag var nöjd. Märkte att han blev lite stressad och frustrerad (varvade ngt + lite ljud) när jag tillrättavisade honom när han släppte. Men över lag tyckter jag han gick ok, han höll positionen fint, men tyckte han släppte lite väl mkt - men han gick MYCKET bättre direkt efter 6 min.passet, då vi gick i drygt 3 minuter. 


Rejs fick sitta i bilen, medan Semla fick gå ett startklassprogram - linförighet, inkallning, sitt u.marsch, apportering, fjärr och hopp. Hon gick fantastiskt bra - så duktig - sånär som apporteringen då, för den är ju inte riktigt färdig. Hon liksom "fryser fast" när jag lagt ut app. och sedan kommenderar "apport". Behöver än så länge synretningen av rörelsen av kastet ... Har ju gått och velat fram och tillbak om jag skulle komma till tävlingsstart på hemmaklubben eller ej, men valde att avstå och träna på och hoppas på start till våren.



Innan jag tog ut Rejs igen, så körde vi några apporteringar (m. kast) och "startkl."fjärr inkl. ställande fr. sitt.

Rejs fick köra hopp ut, med fokus på sitt efter uthoppet och det gick skitbra. Började direkt utan kopplet och behövde inte ta till kopplet överhuvudtaget. Avslutade med ett litet pass med "tråkfot" och märkte att han varvade upp inför starten och de första 20-30 metrarna, men lugnade sig ganska snart. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar