Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 23 oktober 2021

HÄRKESHULT - ängen

Otroligt fint väder idag ... tanken var att åka till Råhult och samtidigt passa på att handla ägg, men det skulle visa sig vara någon scoutaktivitet och hela vägen upp var belamrad med bilar. Vi åkte iallafall upp för att köpa "våra" ägg, MEN blev något förvånade då dom var slut - det var ju snopet. Vi satte kurs mot Härkeshult istället och på väg dit stod det baskemig bilar längst hela vägen där också, även på parkeringsplatsen var det knökat. 

Vi bestämde oss för att gå "ängensvängen" och köra ett upplet/närsök längst vägen och när när jag höll på att lägga ut föremålen (nyckelhållardummysarna) kom det två svampplockare traskandes. Rejs lät sig (förstås) förledas av deras fotspår vid två tillfällen, men sökte sig in i området igen. Efter några minuter, när Rejs höll på att söka som bäst, sa Tommy att det kommer någon med hund. Jag kopplade Rejs (som inte sett dom) och gick åt sidan, samtidigt som jag sa att dom kunde gå förbi (dom stod still och avvaktade oss). Dom gick förbi med en skällande och skrikande liten terrier - "kors i taket" den förde värre liv än Rejs. 

Jag lät en kopplad Rejs söka rätt på föremålen som låg i ett "närsöksområde",  innan vi gick vidare till ett nytt ställe - en torr gammal trädgren på ängen (högt gräs) - och la ut de 4 föremålen igen. Skojsigt sa Rejs.Semla fick söka efter de 2 gröna plastbollarna, men i koppel då hon hade vädrat strax innan så mkt. 

Under Rejs sökarb. hörde vi röster från gräsvägen som leder ner till sjön och på väg tillbaka till bilen kom det ett par från bohusleden, som sedan gick bakom. 

Alltså ... SÅÅ mycket folk som vi stötte på idag, möter vi inte där sammanlagt på ett helt år. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar