Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 13 oktober 2021

DELSJÖOMR. / PBK

Efterssom T. hade så ont i foten/vristen igår, så tänkte jag att han nog kommer ha skitont efter morgonens golfrunda (fick vänta innan start pga frost) och bestämde jag mig för att gå ut med hundarna själv. Och kände för att ge dom ensamtid. 

På förmiddagen tog Semla och jag en sväng i Delsöomr./milspåret och på eftermiddagen for Rejs och jag upp till klubben och tog först en sväng i skogen innan ett litet lydnadspass.

Semla och gick en promenad i Delsjöomr. - inledde på stigen som leder upp på Getryggen, där vi mötte ett par med en ca 5-6mån. St. Bernhardsvalp som dom hade i flexikoppel !!! Jag gick åt sidan och satte Semla, då hon blev osäker på bjässen som kom travande rätt emot henne. Paret lät St.Bernhard'n fortsätta att närma sig Semla (trots att vi hade gått åt sidan) samtidigt som hussen sa att det bara var en valp - jag svarade att jag INTE ville att han skulle låta valpen hälsa, mannen blev sur och halade in sin hund och gick förbi ... man slutar aldrig att förundras över konstigt hundfolk!

Sedan fortsatte vi en bit på 8.an och vidare in på milen (bitvis i skogen, parallellt med milspåret), tillbaka på 8:an via Svarttjärn.

På eftermiddagen, blev det Rejs tur. På plan körde Joanna + en till, nån form av light agility och jag nämnde att att jag skulle ta en promenad för att sedan gå in på plan från långsidan. När vi gått runt och nästan var i höjd med ingången, kom Joanna med sina dogs (boston o saluki). När hon fick syn på oss, gick hon undan in på en stig. Visserligen gick hon undan för att hennes tik löpte, men jag sa att jag uppskattade undanmanövern, dock av annan anledning (probl. m. hundmöten).  

Eftersom Joanna var ute med sina hundar, fick jag planen för mig själv. Startade med fotgående - 1min. godis - 3min. godis - 1min. inget godis.
Märkte tydligt att när vi inledde 3min.sträckan - EFTER 1min.-belöningen - gick han mycket bättre än under 1:a min. även om jag fick "styra upp" honom när han imellanåt tappade fokus. Minns faktiskt inte OM vi gick ytterligare ett s:a 5 min.pass, innan vi körde läggande under gång.
Hur som helst så började vi läggande u.g. lite "mjukt" - först fr. stillastående, sen när jag stod ett par steg ifrån honom och anslöt och till sist gående (lägg.u.g.). Först la han sig snett (inte fr. stillastående), men efter att kört godis på hans vä.sida, började det bli raka lägganden. Medan läggandet gick riktigt bra, blev själva fotgåendet desto sämre. Tog till kopplet igen, vilket var ett bra drag, då både fotgåendet och läggandet blev riktigt bra. 
Avslutade med ytterligare en stunds fotgående, för att han skulle komma i rätt stämning igen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar