Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 10 juni 2019

ÖPPEN TRÄNING med Semla

Efter senaste tidens fokus på Rejs och min träning inför gårdagens lydnadstävling, var det nu dags att lägga fokus på Semla och låta henne få lite ensamtid. Så ikväll åkte Semla och till klubbens öppna träning, för en stunds agilityträning.

Inte för det var så stor uppslutning, men desto mer hjälp fick vi av kvällens engagerade planvärd Mia, som hade ställt upp en liten rundbana med några hopphinder, tunnel och slalom. Tog den från div. ”vinklar” och håll, inga svårigheter för Semla. Mia hade ju ingen uppfattning om på vilken nivå vi stod, men förstod snabbt att vi hade kommit lite längre än vad hon först trodde. Semla som var trött efter dagens långpromenad med Rejs och husse, var långsam och inte särskilt pepp. Men när Mia och jag stod och pratade och det kastades en kastad boll i motsatt riktning, till en annan hund, DÅ orkade hon minsann – hon som (nästan) aldrig drar på någon annans leksak eller hund, kunde tydligen inte nu hålla sig. Men det gick bra, båda hundarna skötte sig.
 
Innan vi åkte hem och efter en stunds pause, så hjälpte Mia mig med en enkel handlingsövning med två hinder, som man sen kunde bygga på med tex. ett slalom. Efter drygt en timme gav vi upp, då vi höll på att bli uppätna av knotten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar