Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 3 juni 2019

BRUKSKURS (avslutn.) - spår i bokskog

Vaknade i morse till ett himla mullrande och tänkte att va ? åska ? och strax därefter öppnade himlen sig och det började regna – slagregn – och efter ca ½timme var det över och det blev blå himmel.

Kändes skönt att slippa regn, då det idag var avslutning på vårens brukskurs. Ja, nu duggar kursavslutningarna tätt och idag var det alltså vårens brukskurs tur. Temat var skogsspår (bokskog) och platsen var naturreservatet i Guddehjälm (Ytterby).

Vi fick vi lite ”regnskogskänsla” med tanke på vädret, som var varmt och hög luftfuktighet – kan säga att vi svettades rejält, det bokstavligen rann av oss. Först la alla var sitt spår (egna fötter) dom andra la ett ”U-spår” (100+100+100m) medan jag la ett ”L-spår” (100+100m).

Sedan la dom andra nya spår och använde de tidigare lagda spåren som förlening, medan Rejs fick ett spår utan förledning, eftersom han inte är lika erfaren som de andra.

Sammanfattning: Rejs hade lite svårt för bokskogsunderlaget – särskilt alldeles i början – han fick också det lite be-svärligt när det blev vegetationsväxlingar.

Kan iallafall konstatera att han har utvecklats sen kurs-starten. Minns ju hur han lyfte nosen för att vädra titt som tätt de första kurtillfällena, nu ”flack-ar/yvar” han iof fortfarande ibland, men nu iaf med nosen i backen hela tiden ...

Direkt efter kursen åkte vi till Ale bk, för ett kort litet lydn.pass, som gick alldeles strålande. Kände att jag ville ”reparera” den dåliga känslan jag fick efter träningstävlingen i veckan, vilket alltså lyckades.
DET BLEV EN RIKTIGT BRA HUNDDAG HELT ENKELT 😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar