Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 5 mars 2019

CLEAR ROUND - tasspalatset

Tja vad ska man säga – jo ”pisstråkigt är ordet” !

Var på Clear Round (2 utomhussök) ikväll och det första söket (i den s.k. ”parken”, skulle väl iof snarare kalla det ”hagen”) gick strålande (37sek./3,5min.) medan andra söket (vid den tydl. avgränsade ytan utanför entrén) ”gick bra” tills han överraskade mig med att kissa på en kona, där jag efteråt fick reda på att tre andra hanar hade kissat före honom = diskades på direkten och det kändes ju onekligen lite snöpligt !

Ska dock tillägga att jag fick reda på att det hade kissats på konan innan och fick frågan om jag ville veta var – och det ville jag ju. Men vad hon inte informerade om då, var att det var tre hanar innan Rejs som kissat där. Rejs blev alltså den fjärde!

Jag var cool, och lät honom söka (gömman var i en blomsterlåda ca 1m från konan) för jag trodde aldrig han skulle lyfta på benet, han har inte visat några som helst sådana tendenser sen kastreringen – men tji fick jag och nu vet jag det.

När jag efteråt frågade hur det funkar på tävling, menade hon att man inte gör något och att hon nu ville att det skulle vara tävlingslikt och därför inte gjorde någon åtgärd. Att byta kon, efter första hundens kissande, kunde ju vara ett sätt … bara en tanke …

Har ju tidigare haft mina funderingar kring tävlandet i noseworken – dels varför det är så jäkla dyra anmäln.avgifter (helt oförsvarbart enl. mig, när man jämför med de andra tävlingsformerna, allt från agility till brukstävlingarna), men nu även kring detta med hanar och kissmarkeringar – tävlar ju inte riktigt på samma premisser liksom. Det är vid dom tillfällena med önskar att man hade tik istället för hane !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar