Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 18 mars 2019

BRUKSKURS - gång 2 - ängsspår

Idag var det Rejs (Semla tävlade ju i ag. igår) tur att få all fokus 😊 Brukskurs med ängsspår var dagens tema o som ”bonus” fick vi viltsvinsbök som störning.Idag var det dags för brukskursens andra tillfälle och det var ängsspår stod på agendan. Vädret var riktigt gött, t.o.m. perfekt för hundträning och platsen var en äng i Kilanda/Kollanda, vars kanter var helt uppbökade av viltsvin – dels nån dag gammalt, men även helt dagsfärskt. Vi la spår för varandra – Jennie för Rejs och jag för Matteo.
Rejs första spår (godis, med tennisboll som slut) var en halvcirkel (för att få honom att undvika att ”flacka hit o dit”). När vi närmade oss slutet (hade ca 1/3 del kvar) fick vi motvind och han började vädra när han fick bollen i näsan. Fröken tipsade om att slänga en belöning över huvudet precis när hade nosen i backen, allt för att vädrandet efter bollen inte skulle bära sig.

Andra spåret la vi (Jennie) i 2 halvcirklar, med kort rakstäcka i mellan – kort raksträcka – halvcirkel – kort raksträcka – halvcirkel – kort raksträcka. Tyvärr missade J. rakstäkorna i början och slutet. Inledningen blev kass, då jag höll tillbaka Rejs för vi (Monica o jag) trodde han gick fel när han följde cirkeln – men han ju gick rätt. Därefter gick det det inte alls bra, han flackade och J. hade glömt hur såret gick + att hon glömt var slutets godisdepå låg.

Pga att detta spåret blev så misslyckat, så avslutade jag med ett rakt spår, vilket som glädjande nog gick jättebra – den sista biten av spåret gick t.o.m. rakt över djupa viltsvinsspår, vilket han inte alls tog nån notis om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar