Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 13 januari 2018

LÖRDAGSLYDNAD på Kviberg

Rejs har en jubelidiot till matte – idag blir det bidrag till/insättning på idiotkontot – tänk att jag måste testa för att få en bekräftelse på vad jag igentligen redan visste …

Hade förberett Semlas trän.pass med att ställa tre ag.hinder på raken, som jag lät Rejs testa och DET var inget smart drag – det var ett idiotiskt drag. Såklart han tyckte det var superkul, men blev frustrerad när han (först) inte riktigt fattade att han skulle hoppa över ALLA hinder och med snörbollen som belöning, är det ju inte svårt att räkna ut att Rejs skulle koka över …

• Rejs
Fotgående – i början var han ngt ofokuserad, men gick sen superbra efter att jag ”sa till honom att skärpa sig”.
Ingångar – jättesvårt med stadgan och kunde inte hålla sig tills jag sa till – han tyckte ”kan själv” – men anslöt bra ändå, oavsett ”tjuvande” eller på ”kommando”.
Körde även lite vänstertramp, som gick jättebra och ställande och fjärr (sitt från liggande). Har upptäckt att han gör momenten (ställande/fjärr) bra vid första försöket, men blir sen allt sämre efter varje gång, vilket blev väldigt tydligt idag vid just ställandet – fjärren gjorde jag bara två ggr i rad, bröt och gjorde annat i mellan, så det gick bra.
Avslutade med fotgående efter idiotidén med agilityhindren, för att han skulle lugna ner sig och han/vi skulle få ett bra avslut.

Karin & Samba körde mellan Rejs och Semla

• Semla
Hade som sagt satt upp tre agiliyhinder på raken, för att träna på starter och hindersug. Inledde med att först fräscha upp vad vi tränat på sen ag.kursen sist, då vi fick tipset att träna in att Semla ska sitta mellan mina fötter inför starten, för att kunna ha alt. till starter beroende på omständigheter som kan uppstå i tävlingssammanhang. Jag testade inför några av starterna och även om hon inte riktigt kommer in mellan fötterna på helt eget initiativ VARJE gång, så är hon på god väg och det gick ganska bra. I övrigt tränade vi att ta de tre hindrena från alla håll och kanter – med mig springandes bredvid, mig ståendes kvar medan hon självständigt tog alla hindrena och tvärt om, Semla springandes imot mig. Körde med mig på både vänster och höger sida och några starter där hon inte satt i mitten på första hindret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar