Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 31 januari 2018

LEDIG ONSDAG med AGILITY

Det blev en väldigt bra ledig onsdag idag. Började med sovmorgon, som brukligt är (för mig) när möjlighet ges. Sen mös jag med frukost och kaffe framför TV’n, tills det var dags att bryta upp för ett shoppingbesök på Allum. Jeans och tröja till halva priset – det är glädjande när man står vid kassan intet anande om reapriset – och även ett par träninglinnen till en billig peng, säkert ingen större kvalité men ändå …

Sedan hem för att byta om och hämta hundarna. Valde idag golfbanan, även om det är en bit att åka så är det bra att välja just ”hemmabanan” (spelar ju visserligen inte längre, men har gjort och det är fortfarnade Tommys och ena brorsan hemmabana) för där hittar jag och kan gå kors och tvärs, välja kort eller lång runda. Just idag kunde jag vara säker på att det inte var några vinterspelare ute, då det verkligen var ruskväder i form av snöblantat regn. Men vad gör väl det, när man har bra kläder och har en hund som ÄLSKAR att springa … och springa … och springa … och det får han ju möjlighet till på dessa stora öppna ytor. När det gäller Semla så blir det tyvärr inte så mycket springa lös för hennes del, det blir nästan uteslutande i långlina, men även då har hon en tendens till att dra iväg på vilt, man måste själv vara oerhört vaken, samtidigt som man naturligtvis måste ha koll på den röde lille löpar’n.
Senare på kvällen var det dags för agilitykurs, som var tredje kurstillfället. Nu har Semla blivit helt bekväm i miljön och det gick riktigt bra. På schemat stod, kontaktfält som vi började med förra gången. Jag satte efter förra gången ner foten och kommer nu köra på ”running contact”. Var direkt efter kursen iväg och köpte en badrumsmatta – tips från cochen – som vi har tränat på vid några tillfällen, mest inne, men även i lördags då vi var på Angereds bk.

”Fröken” tyckte vi hade kommit en bra bit på väg – Semla förstår att hon ska springa till mattan, men fattar inte riktigt att hon ska fortsätta framåt (hon är mkt för tasstarget), med det kommer är jag helt övertygad om. När vi hade visat med mattan på golvet, flyttade vi över mattan på bommen som nu låg platt på golvet – inga större problem. När vi sen flyttade mattan till kontaktfältet på bommens nerfart, tyckte Semla det inledningsvis var läbbigt att kliva upp på bommen, det var ju ny bom med nytt underlag – hua – men sen var det inga problem. Även här fattade hon inte riktigt att hon skulle springa framåt – kasta bollen framåt kommer nog bli bra …
Vi andra körde slalom, medan fröken körde kontaktfält med en kursdeltare i taget. Jag la till två pinnar (s:a 6st) vilket gick jättebra – blev frestad att lägga till ytterligare två, men lyckades hejda mig själv – duktig Maggan. Sedan sattes det upp tre ”stationer” – en liten bana, bestående av hopp, tunnel (kort böjd) hopp hopp – däcket – hopp/handling (bakombyte/svänghjälp, eller vad det kallades) - där vi skulle vinkla vä./hö. EFTER hoppet – vänd in mot hindret och ”fånga upp” hunden med den handen (”stopphand”?) som blir närmast hunden).

Sammanfattning:

  •  Den lilla banan – tänk på stadgan vid starten – jag ska spring FORTARE 
  •  Däcket – hoppade bredvid första gången, men sen korrekt alla gångerna 
  •  Hopp/handling – anv. Semlas namn (precis när hon är över hindret) 
  •  Kontaktfält – varva mellan att ha mattan direkt på golvet/marken, en bräda plant på marken och bommens nerfartbit (först bara en bit ovanför kontaktfältet, sen allt längre upp).
Så glad att jag hittat nåt som både Semla och jag gillar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar