Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 22 september 2017

LYDNADSKURS PBK

Lilla söta Spiggen, roade sig med sig själv under genomgången av upplägget inför kvällens lydnadskurs.
Upplägget var apportering + nåt valfritt moment eller övning. Pratade också om vikten av störningsträning för Rejs del (med tanke på det ofokuserade fria följet på tävl. i L:a Edet) och att det just ikväll skulle bli störning från agilitygänget det hade vi nog redan förstått.

Men att dom (både hundar o förare) skulle föra sånt jäkla liv hade nog ingen anat, måtte aldrig varken Semla eller jag själv bli sådana - ska verkligen försöka tänka på att föra Semla med små medel. Men tillbaka till lydnaden - med tanke på att vi bl.a. skulle köra apportering, så satte vi upp ett nät som avgränsning för att hindra eventuella sammanstötningar, vilket kändes tryggt.

Störningen var verkligen maxad till tusen, men efter omständigheterna var Rejs riktigt duktig. Han höll ihop ganska bra ändå, även om han förstås hade svårt att göra två saker samtidigt. Som jag nämnt så många gånger - det är svårt att ha fokus på matte och hålla koll på allt runt omkring samtidigt ! Som Monica sa - Rejs lägger märke till när en kotte faller i grannkommunen ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar