Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 16 oktober 2015

KVÄLLSTRÄN.

En stunds kvällsträn. på klubben ... Rejs klarar störningar allt bättre, vilket betyder att han lugnar sig EFTER ETT TAG - ikväll var störningen ett gäng agiltyekipage - bl.a. Rudiger o Stina.


***
Trotsade min annalkande förkylning och for upp till klubben efter jobbet för en stunds lydn.träning.
Rejs som redan efter att ha hoppat ur bilen var ganska speedad, ökade i intensivitet ju närmare appellplanen vi kom, utan att för den sakens skull vara hysterisk och okontaktbar. Det som gjort honom i detta tillstånd var att jag inledningsvis språkade med klubbkompisar på p-platsen och att det hördes hundskall från appellplan på väg upp. De skällande hundarna visade sig vara ett gäng agilityhundar.

Redan vid bilen la jag ner tanken att träna saktagåendet, med tanke på att jag där fick reda på att det var agilityverksamhet på plan. Lite fotgående/position och apporteringövn. fick det bli.

Inledde med fotgående och efter att ha varit lite tittig och het i början, lugnade han ner sig så småningom och fick då även ordning på positionen ... någorlunda. Avrundade innan hemgång med några raka ingångar, vilka gick skitbra. Men dessförinnan körde vi några ställande u.g. som gick så där !!! Får nog pilla lite separat med den biten, för det känns som han har tappat sina snygga ställanden - detta som han varit så säker på. Körde oxå apporteringar från olika håll och vinklar. Allt gick strålande bra. Kanske dax att lägga på ingångar och avlämningarna nu !

Det var med en go känsla efter den lyckade avslutningen (ingångarna) som jag/vi lämnade planen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar