Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 10 oktober 2015

EN TUR I RÅDJURSSKOGEN

En runda, som inte riktigt blev som tänkt pga rådjursjakt, men med lite löst springa, ett litet närsök, men mest i koppel, blev det en härlig stund på nästan 2 timmar ...

***
Började med att åka upp till Paradiset för att gå en långpromenad, tänkte - bäst att passa på innan älgjakten börjar. Men väl där möttes jag/vi av en parkering (som iof inte är så stor = 5 platser) full med bilar. En av bilarna var den ökända bilen med flattarna, vilket blev avgörande för att jag skulle välja annat mål och ändrande därför kurs mot Lexbydal istället.

Lät hundarna hoppa ur bilen - hörde ett skott - tänkte VA - älgjakten börjar väl inte nu i helgen ? Började gå och mötte svampplockare som sa att det pågick rådjursjakt men att dom verkade vara klara och höll på att packa ihop. När vi stod där och språkade kom en skåpbil med ett rådjur på flaket och strax efter jag hade tackat för infon kom ännu en bil. Vågade inte släppa hundarna - inte ens Rejs - då dom båda vädrade jättemycket - nästan hela tiden.
Men det blev ändå lite löst spring, tills dom båda började frossa hjorttryffel. Rejs fick ett litet, som jag trodde svårt närsök, men den första hittade han med än gång, den andra fick han jobba lite på.

Vandrade vidare in i skogen, inte helt planlöst, utan följde ett gammalt bilspår genom högst gräs, som övergick i en stig som gick allt djupare in i skogen. Insåg att jag inte alls skulle komma runt som jag först trodde, utan kände att det nog var bäst att vända och gjorde en "u-sväng" och kom såsmåningom ut på grusvägen igen, för att börja tillbakafärden mot bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar