Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 27 oktober 2015

HUNDMÖTEN

Lunch
Idag var vi på klubben och roade oss på lunchrasten. Båda fick träna på "tass-targeten" (frisbeen). Rejs blir allt duktigare, alltmer sällan han försöker ta upp frisbeen. Semla var inte lika "självklar" som igår, men helt ok, framför allt så avslutade vi kanon. Med Rejs fortsatte jag sen att träna position (varierade belöningspunkterna) och apportering, med en kvarglömd app.bock. Semla fick sig en genomkörare av följsamhet och lite halter + ett par "rallymoment" (sitta framför och gå runt bakom).

Kväll
Phu ... jobbigt att vara sin egen "hundmötesinstruktör" ... men jag var rätt duktig för det slutade riktigt bra (märk väl, på ca 20m avstånd), till skillnad mot hur det började ...

***
När vi ikväll gick runt "Blacktjärns motionsslinga", började det med att Rejs drog som värsta draghunden, för att han kände att nån hund hade gått där innan. Redan där var irritationen ett faktum.

Det dröjde inte länge förrän vi mötte ett par med en aussi. Rejs gick igång på alla cylindrar, kastade sig fram i kopplet (selen) vrålande och blev ivrigt påhejad av Semla. Jag klev (förstås) åt sidan utanför spåret, men vad hjälpte det - dom höll på att dra omkull mig. Så fort aussin hade passerat lugnade han sig och blev tyst, men vid det laget var jag så arg så jag kokade.

Jag "stramade upp" Rejs - som då gick så fint - och fortsatte ända till slutet av slingan, där vi mötte en man med en cocker. Även här steg jag åt sidan, lyckades nu få ett stadigt tag om Rejs som åter gasade igång. Han pep (aj) till och tystnade tvärt - jag var snabb som en kobra med att belöna tystnaden med den ena ostbiten efter den andra, han tittade efter cockern och åter på mig och fick ytterligare belöning.

Vi fortsatte och kom fram till radhusområdet där man är tvungen att passera för att komma till bilen. Där längst bort på gångvägen uppenbarade sig en dam med en liten trasselsudd. Nähä, tänkte jag - här ska inte konfronteras nån trasselsudd inte. Jag vek in på en parkeringsplats som var/är alldeles bredvid och väntade på att trasselsudden med matte skulle komma förbi. Precis när dom passerade började jag gå mot dom - på ca 10-15m avstånd - whao, sicken känsla när Rejs noterade den lille vovven och sen tittade på mig, som jag belönade förstås. Sen upprepade han - titta på vovven - titta på matte - belöning ! Sen gick jag och höll tummarna att det inte skulle dyka upp ännu nåt hundmöte eftersom godiset/osten tog slut på P-platsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar