Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 17 oktober 2015

FÖRKYLNINGSLYDN.

Pga min förkylning och bristande ork, blev det en stunds träning i trädgården idag.

Semla först ut. För henne introducerade jag "runda stolen". Först med godis som belöning och sen fårskinnsgrejen med långa snöret. Blev glatt överraskad av att det gick så bra, kanske inte så snabb uppfattningsförmåga som Rejs, men nog förstod hon. Som bonus, blev att det samtidigt blev nån form av föremålsträning. Måste säga att hon intresserar sig alltmer av att leka och ha dragkamp. Jaja, jag har ju en viss erfarenhet när det gäller den biten, med tanke på hur mycket jag jobbade med Rejs under hans första år.


Sen var det Rejs tur. Vi körde position och den "nya" belöningspunkten. Nu har vi nåt så långt att han börjar tänka "bakåt", men har i gengäld börjat ploga ngt istället troligen pga belöningsförväntan.
Avslutade med att först köra några "kryp" inne (som gick hyffsat) för att sen flytta ut på gräsmattan. Gick kanske inte fullt lika bra som inne, blev ngt "hetare". Märkväl - tränar bara LUGN (=belöning) varvat med ibland enbart "framåttänk" (inte ngn förflyttning, för han har redan bra teknik har det visat sig) och jag har fått till mig att med duracell-Rejs måste det få ta tid.
Jag fick dock bekräftselse på att vi nog är på rätt väg, när jag senare tittade på filmen jag tog, där man verkligen såg att han blev "tung" och tänkte bakåt. .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar