Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 28 februari 2015

AGGETORP

Dagens FB
Tack för idag, det lilla men naggande goda gänget, Monika Rundkvist, Lars Lind o Sune Christiansen


***
Även om det idag var kladdigt värre och jag såg ut som värsta motocross/ enduroföraren vid hemkomsten, så var det trots allt skönt att gårdagens snöfall regnade bort illa kvickt.
Vi var ett litet gött gäng som träffades i Ljungslätt/Aggetorp och som vanligt koncentrerade sig de andra på spårarbete, medan Rejs o jag denna gång främst la fokus på "paketering", att Rejs skulle hålla sig på "mattan".

Inledde med en kort liten promenad i skogen, innan vi (ensamma) körde igång med lite jaktapportering - korta markeringar över en gärdesgård. Försökte oss på nåt som skulle likna jaktfot, utan att lyckas särskilt bra. Han var otroligt ofokuserad och lyckades smita iväg för att flaxa omkring och snusa i området närmast oss. Han är - som jag säkert i tidigare blogginlägg nämnt - hal som en ål, men tillslut lyckades jag suga tag i honom och det blev lina på. Vid markeringarna visade det sig att jag kunde koppla loss honom redan efter första markeringen. Samtliga (tot. fyra st) gick strålande. 

Efter en paus i bilen, gick vi ut på ängen och passade på att använda Monika med Sunday som störning, medan vi själva körde kontaktövning, som vi gjorde sist på lydn.kursen. Tappade kontakten efter belöningarna i början, men med en variation med att "mata på" och att han gick miste om kampbollen så gick det allt bättre, så bra att vi efter en stund kunde börja med fotgåendet. Var riktigt nöjd och när jag återvände till bilen dit nu Monika o Sunday hade avancerat och stod och snackade med Lasse, blev jag ännu nöjdare när Rejs passerade dom hyfsad lugn.

Efter ny vila i bilen (när det blir torrare väder, ska jag nog ta ut ryggan och pausa tillsammans med honom) och en stunds tjöta, fortsatte Rejs o jag med våra övningar (bl.a. jaktfot på grusvägen) medan dom andra tog sina spår, innan vi sen packade ihop och åkte hemåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar