Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 16 februari 2015

KURSSTART

Dagens FB 1:a
Dagens bildinlägg ...


Dagens FB 2:a
Osså var den skojsiga lydnadskursen igång igen ... ikväll med teoripass inkl. demofilmsnuttar :-))))

***
Kan man räkna kvällens uppstart på tävlingslydnadskursen, som ett säkert vårtecken ?  Kanske inte, men det var iaf vad som skedde i kväll.

Träffade Monica en stund innan, för en stunds konsultation om Rejs hysteri kring hundmöten. Hon fick mig att få upp ögonen för hans ganska tydliga signaler, hur han reagerar precis innan själva mötet. Ska nu försöka ta hänsyn till det och själv agera med hjälp av hans signaler. Men det är ju en sak att möta hundarna hemma runt kvarteret, mot att möta hundarna på klubbens parkeringsplats speciellt under Monicas  handledning. Tack Barbro och Tina (+era vovvar) för er hjälp med att agera möten.
Innan de andra kom inför kursstarten, visade Monica en pedagogisk och informativ film om ett hundmöte, visserligen med en hund som var aggressivt utåtagerande. Även om det inte är just hur Rejs agerar, så var det samma lugnande signaler som Rejs resp. "filmhunden" visade.

Kärt återseende av kursdeltagarna, ett par av oss har tränat tillsammans på ridhusträningen under vintern, medan vi andra inte setts sen kursavlutningen i höstas. Efter att var och en av oss hade berättat om vad som hänt sen sist och vi diskuterat kring det, presenterade vi vilka mål vi nu hade. Fortsatte sen med teori, vilket inkluderade ett antal väldigt informativa små filmsnuttar.

Efter tack och hej, skyndade jag ut till vad jag trodde en frusen Rejs !!! Men icke, han satt där varm och go, iförd i Özets något förstora gamla täcke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar