Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 9 juni 2011

NÄRA SKJUTER INGEN HARE ...

... men såååååååååååå nära var vi ... 1 poäng från uppflytt på kvällens lydnadtävling !

Men trots detta, så känner jag mig nöjd - jag har ju mina delmål. Till skillnad mot WT't då jag hade Özets skottsäkerhet som mål - har jag som mål i detta fallet (lydn.) att han ska uppnå en trygghet på platsen, vilket inte var fallet ikväll. MEN jag är glad att han, trots lite pip och gäsp låg kvar. Det går frammåt ... på det igen ! Jag känner att jag vill ha GOD marginal inför uppflyttning - inte bara strax över uppflyttningspoängen.

Som sagt, på det igen.

Eftersom det hade regnat ymnigt under HELA dagen, hade jag redan mitt på dan, börjat tveka om jag skulle starta eller ej. Och med höstens misslyckade besök på Kallebäck i minnet - då Özet blev så "låg" - blev jag inte mer övertygad precis. Hhumm ... tänk om Özet (oxå) skulle ha med sig den negativa minnesbilden. Vi hade alltså inte varit på Kallebäck sen den gången i höstas.

Men hur som haver, så stod jag där trots allt, inför lottdragningen (startordningen). Jag lyckades dra nummer 3, vilket var "perfekt" !

Platsliggandet inleddes och jag höll på att ramla baklänges, när tävlingsledaren började "kommendera" - så högljutt och (gammaldags) militärisk. Özet hade helt klart för sig att det var BUDFÖRING som gällde ... för jag såg hur focuserad han var på tävl.ledaren och när han kommenderade "lägg hundarna" ... så ryckte Özet till, men satt som TUR var kvar och jag kunde lägga honom.

I "Özets grupp" verkade det som de tryggaste hundarna låg - vilken tur för oss - för alla låg kvar ! Det var bara vi som fick avdrag och då för Özets liiiiiilla pipande. Men visst han VAR orolig - han pep, gäspade och vägde över en gång.
Tandvisningen var jag denna gången säker på, vilket också visade sig stämma. Det gick utmärkt.

Linförigheten inleddes med att Özet (i vanlig ordning=på tävl.) inte var riktigt focusead. Jag gjorde några DK för att få honom att skärpa till sig, vilket han oxå gjorde efter halva momentet, då han gick kanonbra.
Läggandet tyckte jag gick utmärkt, men inte domaren !
Inkallningen GICK utmärkt beviserligen.
Ståendet tog han nått/några steg, säkert lite osäker efter mitt kraxande till kommando !!!
Apporteringen var jag tvungen att säga "vänta" och sen har vi ju hans "lätta" tuggande !
Hoppet PERFEKT (oxå) uppenbarligen.


Sedan var det en lååååååååååååååååång väntan innan prisutdelningen, eftersom vi väntade in ALLA klasser. Under tiden vi stod och kollade på de sista ekipagen i eliten, höll vi på att bli uppätna av om små irriterande knotten. Özet hade jag redan satt i bilen så han skulle slippa bli sönderbiten.

SAMMANFATTNING
Platsliggande 7
Tandvisning 10
Linförighet 6½
Läggande 8
Inkallning 10
Ställande 7
Apportering 7
Hoppet 10
Helhet 8
s:a 159 (2:a pris)

2 kommentarer:

  1. Du är så klok i ditt sätt att resonera..hur du lägger upp mål med starterna o "skyndar långsamt"..Vi hejjar på er o "skyndar också långsamt"...det är vägen som är målet elr hur? (= KRAM

    SvaraRadera
  2. Instämmer med Emelie o Team Jordbron hejjar på sakta men säkert ;) KRAM //Stina & Raiko

    SvaraRadera