Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 18 juni 2011

APPORTERINGSTRÄNING

Apporteringsträning tillsammans med Pia&Bonus, Ingela&Lilja och Elisabeth&Riva i Paradiset. Vi körde först markeringar vid Surketjärn, bland knott och andra flygfän.
kastaren stod på en höjd och kastade ned för resp. uppe på höjden. Hundarna fick 3 markeringar var. Özet skötte sig utmärkt, även om kasten blev lite av varierande art - en del bra en del mindre bra ! Svårt att vara kastare !!!

Sen vandrade vi vidare längst grusvägen som leder till min "nyupptäckta" TRÄNINGStjärn, Flatevattnet.Väl framme vid tjärnen, slog vi oss ner för en fika, samtidigt som vi lyssnade till/på en gök som gal högtjutt (precis som häromdagen) och hundarna fick en chans till att koppla av och varva ned.
Vattenapporteringen gick ganska bra. Özet, som ju är lite "känslig"
för vad det är för botten, där han ska gå i, tvekar inte det minsta nu mera - oftast inte iaf. Han har inget turbotempo, men ändå - men när han väl kommer i, går det fin fint - simmar hur bra som helst. Vidare jobbar jag förstås vidare med han avlämningar. Svårt att låta bli att släppa dummyn när man ska skaka - för skaka bör man, annars ........Nöjda efter 3 timmars samvaro och träning, började vi dra oss hemmåt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar