Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 2 maj 2010

SKÖNA MAJ

Vad kan vara härligare, än en promenad med kompisen och våra hundar, under den underbaraste tiden på året - början på maj - när det b ö r j a r så smått bli grönt i naturen och man vet att man har en lååååång vår och sommar framför sig. Ända tills midsommar har passerat, då det ju "vänder" med rasande fart och hösten och mörkret snart infinner sig ... så passa på och NJUT NU !

Idag var vi, mitt lille ÖZ&jag, ute med Kia och grabbarna GULD. Långpromenad med en stunds fika och snack, plus lite apporteringsövningar. Vi, Özet&jag, körde linjetag och markeringar först och sedan körde Marco & Razzel sök. Första linjetaget vi körde sprang Özet till M&R ... suck och stön ... KOM hit, Özet ! Men sen gick det bra, även om hans grepp är "slappare än slappt" !!! Tips ! Träna mera (hela tiden), på det separat !
Sen la's ett ytterligare linjetag ut. Efter det gick vi därifrån för att göra några markeringar. Dummyn slängdes - jag kommenderade - Özet sprang ut ... - men vad i helvete Özet ??? (han stannade 3 meter framför mig för att nosa på en stubbe) GÅ OMEDELBART och hämta honom - så får han INTE göra, sa Kia ! Säg till honom att han "skärper" sig ! Ja ja - jag ska !
En dummy kastades igen och jag kommenderade och nu gick det hur bra som helst. Sen gick vi tillbaka till linjetaget, vilket oxå gick bra.

Sedan var det M&R's tur. Vi la ut alla dummys'arna (6 st) och Kia kommenderade en hund i taget. Först hämtade Marco "sina" 2. Sen hämtade Razzel "sina" 2 och sen fick dom hämta var sin av de två återstående.

Tommy kom just och "klagade" över att han nog har feber och inte kan lyfta sina armar ... och kan inte heller varken skratta eller ... nästan inte andas !!!!!! Lugn ... han har bara träningsverk ..."stackar'n"!

Efter det "bröt" vi upp och fortsatte vår promenad hemåt, mot bilarna. Det första grabbarna guld gjorde, var att leta upp en gjyttjepöl att svalka sig i. Özet är som "tur" är, inte lika förtjust. Han stod mest och tittade på, även om han "prövade" att kliva ut i leran vid nåt tillfälle.

Men han har ju sina egna OLATER, nämligen att rulla sig i illaluktande "saker", som jag ju har nämnt i tidigare inlägg. Sagt och gjort - vips så hade han hela halsen full av äckligt illaluktande "slem". Det luktar bränt gummi - nån som vet vad det kan vara ????

Vi gick längst Prästtjärns strandkant på vägen hem och M&R passade på att skölja av sig leran. Men Özet ... han bara doppade tassarna/benen och släckte törsten han.

Men sen, blev det ett litet ofrivilligt dopp, då det "råkade" passera en "STOR goldenretriever" som råkade stöta till honom när han nosade på något vid strand/bergskanten. Oj oj, usch vad blött det blev ! Fort upp ! Oj oj - vad besvärligt det var att komma upp ! Phu - uppe ! VA ? Vad é dom ? Oh DÄR é dom - vääääänta jag kommer ....

När vi kom hem hade vi varit borta i nästan 4 timmar och kan säga att Özet sover fortfarande i skrivande stund. Får väl väcka honom nu, för kvällskissen.

God Natt !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar