Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 28 juni 2014

REJS PÅ JAKTKURS (kennelträff)

Idag stod en heldags kursande (nybörj. grundläggande) med Elsa Blomster som instr. på schemat. Gôtt att vi höll till ett stenkast ifrån stugan vi bodde i, vilket gjorde att Tommy o Özet kunde komma och gå som det passade dom. Stugan hade vi fått byta till, efter att ha upptäckt en smärre myrinvasion i köket i den stugan vi först hade fått oss tilldelade.

Elsa är en mkt pedagogisk och inspirerande instr. (vet jag ju sen tidigare) som ger tips och lösningar på det mesta, hittar alltid positiva egenskaper hos varje ekipage. Det varvades mellan teori och praktik, allt på nybörjarnivå förstås. Vi var på lite olika nivå, 3 st av oss hade ju 5-5½mån-valpar (Rejs, Atchi o Ecco) medan de andra var ngt äldre.
 • gripa/"hålla fast"/ kampa
 • stadga med störning
 • jaktfot
 • dirigering/linjetag
Efter en lång dag var vi både trötta och frusna, men efter en varm dusch och lite vin och tjôta var man åter varm i både kropp och själ. Denna kvällen kändes det som herrarna i stugan ibland var lite frånvarande, då blickarna fastnade på TV’n där matchen mellan Brasilien/Chile pågick, som senare avgjordes efter straffar.

Efter ännu en trevlig middag, tillsammans med både gamla och nya bekantskaper (och straffläggning) blev vi för andra kvällen kvar, medan restaurangpersonalen började städa undan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar