Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 27 juni 2014

KENNELHELG

I morse packade vi bilen full med allt som kan tänkas behövas för en helg i hundens tecken. Denna helgen var det då dags för att åter vara med på kennel/klanhelgen som vi gjort uppbehåll från i ett par år, pga andra hundaktiviteter, men i år var vi åter på banan. Men nu i år skulle det bli lite annorlunda, då vi ju nu har Rejs också och därmed ett spännande möte med nya kullfamiljen.

Helgen är ett årligt stort event (ca 60 hundar/80 pers.), där tre kennlar (Tollarbo, Agrosofen o Lönnlövet) i samarbete (Özet fr. Tollarbo o Rejs fr. Agrosofen) ordnar en späckad helg med umgänge och div. kursverksamheter (främst jakt, men även lydnad, agility, freestyle). Platsen var Herrfallet (en fritidsanläggn./camping) som ligger ortroligt vackert längst ut på en ”udde” vid Hjälmaren, söder om Arboga.

Strax innan avfärd fick vi svar på Özets senaste prover. Njurvärdet hade ökat till samma nivå som innan han började sin behandling med medicin och specialfoder och som om det inte räckte hade han nu även blodbrist. Han blev bl.a. därför ordinerad kortison tills vårt återbesök om en vecka, för nya provtagningar.

På vägen passerade vi värsta ovädret, såg knappt vägen framför oss och efter nån/några mil i en hastighet på ca 60 km/h såg vi ljuset borta i horisonten.
Väl framme blev det kärt återseende av Özets kullfamiljs medlemmar, Susanne&Mats med Älvis&Mixer och Emelie med Zamba&Vinci(bc) som vi delade stuga med. Nu skulle det bli tjôta av, om inte hela dygnet, så iaf mellan kursandet och för att inte tala om på kvällen. Ännu ett kärt återseende var Rejs kennelmamma Annika, som välkomnade med öppenhjärtlig famn. Spännande var förstås också att träffa Rejs syskon med familjer, vilket vi gjorde efter hand.

Efter gemensam middag och trevliga möten återgick vi i vår lilla kullfamilj till stugan och hämtade hundarna, för en gemensam kvällspromenad och fortsatte därefter kvällen i stugan innan läggdax.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar