Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 15 september 2011

EN HELT "VANLIG" HÖSTPROMENAD

Startade en härlig kvällspromenad från Härlandatjärns p-plats,
fortsatte upp på Getryggen, med Västra Långvattnet som mål.
so far so good - fortsatte att njuta av en härlig kväll,
som dock var lite skiftande i väderlek - några regnstänk kände jag allt !När vi knappt 1 timme senare hade kommit fram till Vä. Långvattnet, kopplade jag upp Özet, för att vi skulle bege oss ut på berget (som brant, sluttar ner mot vattnet vid sjöns nordöstra sida, för att ta några bilder.
När vi sen skulle ta oss in i skogen igen, hade det nästan hunnit bli mörkt och genast blev det lite kusligt när det brakade till ett stycke därifrån - VA vad var det ? Rådjur ? Älg ? Och helt plötsligt uppenbarade det sig 2 st älgar på - som tur var - behörigt avstånd (ca 30m?) ! Ett ögonblick stog vi och glodde på varann, tills vi drog oss tillbaka bakom några träd. Med Özet ljudande - släpp mig, släpp mig - travade älgarna iväg på sina långa ben - 3 kliv och dom var utom synhåll ... MEN ... vi HÖRDE att dom befann sig i närheten där jag hade tänkt gå ...

Jaha, då får vi väl gå runt då, tänkte jag och började gå utmed sjön mot trapporna som leder ner till 8:ans motionsspår. Väl nere på det belysta spåret, började "återfärden" till Härlanda tjärn och bilen. När jag i bilen slängde en blick på klockan konstaterade jag att den planerade 1 timmarsprommenaden hade blivit en nästan 2 timmars runda.

2 kommentarer: