Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 7 november 2010

JAKTKURS FÖR TITTI & REGINA 5

Idag var den sista avslutningen av raden av höstens kurser och denna gången var det Tittis & Reginas jaktkurs.
Özet tog fram de flesta av sina sämsta egenskaper ur sitt register … morgonen inleddes med att han snodde min macka och när dagens kursövningar skulle börja, satte cirkusen igång …. hur irriterande var inte alla hans "flipperspel" och hans utflykter …

Igentligen skulle jag vilja dra ett grovt streck över hela dan,
men eftersom han är mitt BÄSTA ÖZ trots allt, så kommer jag ändå att plita ner mina tankar om dagens händelser …

Som sagt, morgonen började med att Özet snodde min ”kursmacka” som jag lagt på köksbänken. Jag som bara skulle gå på toa. Medan katten är borta dansar råttan på bordet ….

Sen, efter ankomsten till kursen och lite info om upplägget av dagens övningar, satte den ”riktiga” cirkusen igång.
Stadga med störning - Özet som vanl. säkerheten själv (men i väntan …. ett flertal ”flipperspel”)
Inkallning 1 - Özet mönstervovve (men i väntan …. ett flertal ”flipperspel”)
Inkallning 2 – Özet jätteduktig, som satt kvar, trots att de flesta andra hundarna började rejsa – ALLA på än gång. Själva inkalln. inte heller några problem.
Jaktfot – Özet duktig (men i väntan …. hade Özet ett flertal ”flipperspel”)
Minnesövning för oss förare - (i väntan/medan bollarna slungades iväg …. passade Özet på att smyga iväg utan att jag märkte det. Det var inte förrän någon sa att – nu promenerar din hund iväg … - VA ? Jag snurrade runt och fann då Özet spatsera - mycket målmedvetet - bort till de parkerade bilarna, där han gick och snusade som värsta ”myrsloken” …. med mig i hasorna !
Mera stadga – SVÅR övn. där alla hade svårt att sitta kvar. Jag upplevde att Özet reste sig pga av osäkerhet – likt lydnadens platsliggande.
Stoppsignal – DÄR var det nog mest JAG själv som inte hade focus. Jag blev senare efterklok och kom på att jag hade använt en längre signal, än den jag normalt använder … suck … vad trött jag blir på mig själv !
Dirigering och UT-tecken – Özet duktig, även om han var lite ofocuserad imellanåt.
 Kombination av Linjetag/Markering – Linjetaget var OK. Markeringen, där tappade han focus och sniffade upp en hästskit istället. Det andra försöket gick utmärkt.
Mera markeringar – Ganska OK, men dock inga ”spikar” !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar