Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 16 november 2010

Imse vimse Özet

Efter besvikelsen att jag missuppfattat tiden för skotträningen förra helgen, med Maria, hade jag idag bestämt träff med Titti, på klubben i Lerum vid lunchtid.

Vi började med en enkel knallpulverpistol, vilken han inte reagerade nämnvärt på. Jag måste säga att jag blev lite full i skratt, då jag tänkte på barndomens cowboys-och indianlekar. Sedan fortsatte vi med 6mm och Titti avlägsnade sig en bit och jag förberedde Özet på ytterligare apportering med den nya favoritdummyn – ”Kallekanin” !
.... fortsättning följer ....
Titti sköt första skottet in i sin rygggsäck för dämpa ljudet något. Jag skickade iväg Özet mot ”Kalle” och var beredd med nya favoritbelöningen – torkad fisk – i lilla burken. Özet kom tillbaka med dummyn och jag ”vispade” samtidigt ur halva burken innehåll på marken …. hahaha …. kul !
Hur som haver … det gick ju bra ! En gång till – men nu kastade Titti en av sina egna dummys precis efter skottet, som hon sköt med upphöjd arm (inte i ryggan alltså). Özet knallade direkt efter att dummyn kastats. Skit i det, tänkte jag – bara han förknippar skottet med nåt positivt ju ! Tyckte Titti också i BÖRJAN. Özet tog dummmyn och började rejsa runt hela skogen – fram och tillbaka. Jag gormade, vilket ”naturligtvis” hjälpte föga. Så småningom kom han dock tillbaka, efter lite ”konstrande”. Hela förfarandet upprepades – Titti sköt – kastade dummyn – Özet knallade och rejsade runt med dummyn – jag gormade och blev mycket förgrymmad och frustrerad – Titti sa att jag skulle lugna ner mig (phu!) och strunta i honom – jag gjorde som hon sa – försökte i alla fall. Och Özet rejsade och rejsade och rejsade …. Kanske kunde det vara Özets eget sätt att hantera sin stress på – hummm ! För han var ju inte precis rädd, konstaterade vi – men klart stressad av situationen.

Denna synen såg vi mycket av - tänk dummy istället för snörboll ...Sen när vi skulle göra ytterligare en gång till – märkte vi att Özet reagerade negativt på när Titti lyfte/höjde ”skjutarmen”. Vi provade olika ”positionsvarianter” (UTAN skott – Titti bara höjde armen) - kopplad – släppte kopplet när han visade flykt beteende, för att se hur LÅNGT han skulle springa (sprang INTE långt) / okopplad, medan jag höll löst i några ”hårstrån” på hans huvud (verkade som han kände sig ”tryggast” UTAN koppel – han stressade upp sig klart mer MED koppel, än utan) Sen sköt Titti det sista skottet och Özet sprang ut efter dummyn – själv minns jag inte om han knallade eller ej !!! Och till sist gjorde vi ett skick UTAN skott, bara med höjd arm och dummykast.

Om ingen uppfattade det – så rejsade alltså Imse Vimse skogen runt, vid varje apporteringstillfälle ... men glad var jag ändå – åt att skott-träningen gick så bra som den ändå gjorde. Knallandet får man väl ta itu med senare ...

TACK TITTI FÖR ATT DU STÄLLER UPP - uppskattas verkligen ska du veta !

"Imse vimse Özet klättrar upp för ”trå'n"
"högt smäller skotten Özet springer ”bort”
"upp stiger hoppet och torkar bort all oro"
"Imse vimse Özet klättrar upp igen"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar