Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 23 oktober 2010

TÄVLINGSDEBUT I LYDNAD

Sporrad av instr. Britt, från tävl.lydn.kursen, hade jag anmält oss (som reserv), till dagens lydnadstävling på hemmaklubben – Partille BK.

Så idag gjorde vi alltså vår tävlingsdebut i lydnad. Enligt tidigare väderrapport skulle vädret bli riktigt bra - men det skulle visa sig att förutsättningarna inte kom att bli de bästa. Efter mycket vånda - dels med onsdagens dåliga träning (kurs) på Lerum färskt i minnet och dels platsliggandet - stod vi då där i ösregnet med startnr. 2 och väntade på att få gå in för platsliggandet.

 Platsliggandet = 0
När jag stod och väntade på att alla skulle inta sin plats – tänkte jag - håll dig nu i skinnet ditt lilla ”hundskrälle” – jag vågade inte titta på honom ifall han skulle få ett ”flipperspel”. Han höll sig lugn – allt ok så långt ! Jag kommenderade ligg och vi alla förare (7 st) gick ifrån våra hundar. Genast var det någon hund (vit boxer) som hade rest sig och strax därefter även en (dvärgschnauzer) till – men Özet låg. Märkte att han var ”pressad” – han började pipa lite och gäspade flera gånger … men LÅG KVAR tills precis i slutsekunderna, då "grannhunden" (aussi)startnr. 1 reste sig och började traska runt. Özet lutade/sträckte sig åt det hållet och vädrade mot aussin och PRECIS i slutsekunden reste han sig och gick fram mot/till aussin.
Domaren beklagade att det ”sprack” i slutsekunden …

 Tandvisningen = 8
Özet reste sig och stod medan domaren kollade tänderna.

 Linförighet = 0
Det första som hände när vi startade vårt fotgående var att Özet var fullt focuserad på tävl.ledaren och traskade rätt fram till henne. Sedan höll han stenkoll var hon befann sig, för att när chans gavs göra ytterligare kontaktförsök, med påföljd att jag tyvärr drog i kopplet mest hela tiden. Nog för jag vet att Özet är en väldigt social kille, men inte kunde jag ana att han skulle vara sååååååå intresserad …

 Läggande under gång = 0
Innan nästa moment kom domaren fram och förklarade varför han gav betyget 0 – vilket ju VAR att jag drog för mkt i kopplet. Men även om jag förstås redan hade insett vad jag gjort för fel, så hade jag mycket tankar i huvudet, när vi skulle utföra läggandet, vilket resulterade i att jag fick totalt ”hjärnsläpp” vid kommenderingen och visste inte om jag skulle kommendera ligg eller stå. Vi gjorde om momentet - utan chans till poäng förstås - och jag gjorde ett medvetet DK (halvhalt) – hade jag haft ”huvudet på skaft” så hade vi kanske kunnat få en 7-8:a …

 Inkallning = 9
Gick perfekt. Avdrag = DK sitt - Jag oförstående måste jag säga !

 Ställande = 8
Gick som väntat = utmärkt. Avdraget för DK var medvetet

 Apportering = 7
Avdraget för DK och lätt tugg, var inget att orda om

 Hopp över hinder = 9
Ingen motivation för avdraget !!!! Tyckte själv att han satte sig spikrak

 Helhetsintryck = 6½
Ingen motivation för avdraget !!!! Men det var säkert motiverat - särskilt med tanke på linförigheten ...

Sammanfattningsvis var jag förstås långt ifrån nöjd - men jag kände verkligen att den gamla klyschan "om inte OM hade varit" - ha ha - passade in idag ! MEN, det tycker man väl alltid !

Ja, nu blir det ingen mer start i höst - utan det blir att vänta till våren med nästa ... men vi har iallafall gjort vår debut och jag överlevde !

I övrigt var resultaten idag, urursla för samtilga ekipage i alla klasserna. Kanske eliten fixade väderförhållandena bättre än övriga – men vid det laget hade vi redan åkt hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar