Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 24 oktober 2010

SÖNDAGSKÄNSLOR

På förmiddagen åkte jag till Kallebäck i hopp om att kunna uppsöka nån form av skottträn. i närheten av polisens skyttebana. Men tyvärr hade dom inga skjutövningar, kanske dom inte har det på söndagar ! Men när jag ändå var där, knallade jag upp till brukshundsklubben (GBG-avd.) tänkte att det kunde vara nyttigt för Özet att få bekanta sig med en ny appellplan. Började köra lite lydn. – men som jag efter en stund avbröt, pga Özets FULLSTÄNDIGA brist på intresse. Han bl.a. TOTALVÄGRADE att sätta sig – på en ioch för sig blöt plan – men ändå. Beslöt på hemvägen att pausa från lydnaden ett bra tag framöver nu. Återstår dock två gånger på lydn.kursen.
Jag FATTAR inte vad som har hänt - från att ha varit lysande duktig med bra focus, har han nu som sagt tappat allt intresse !

På eftermiddagen, då det f o r t f a r a n d e var ett riktigt sketväder, tog jag mig i kragen och åkte iväg på GBG-tollarnas gemensamma apporteringsträn. Och GUD vad jag var glad för det - för det blev en jättebra avslutning för oss båda, efter förmiddagens lydnadsfrustration.

Özet var såååå duktig. Vi provade bl.a. att köra det stora söket, som låg bakom en ridå av unggranar – så man såg inte när hunden försvann där bakom. Men Özet fattade nästan med än gång och plockade in tre stycken relativt snabbt. Efter ett par enkelmarkeringar, testade vi också en ganska lätt dubbelmarkering, som han fixade utan problem. När vi sen 1½timme senare gick ner till sjön (L:a Stamsjön) för att göra vattenapp. beslutade jag mig att inte låta honom få apportera, pga av att han gick upp i varv – dels pga av löptiken Ninja, men också av sin ljudliga iver att få apportera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar