Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 27 februari 2020

LYDNADSTRÄNING - HÄRRYDA HUNDARENA

Idag var det dax för lydnadsträning tillsammans med Lena o Blossa. På morgonen hade vi haft lite pm-konversation gällande klockslaget - var det kl.12 eller kl.14 - men efter att ha bekräftelsen isamband med meddelandet om dörrkoden, så förstod vi att det var den tidiga tiden,

Tränade lite var och en för sig, med varandra som störning. Gjorde ett par gemensamma inkallningar - först inkallning IFRÅN varandra och sedan parallellt med varandra. Gick hur bra som helst, tror vi nästa gång ska testa att kalla in en i taget, medan den andra hunden blir sittandes kvar.
Körde några fjärr, vilka gick jättebra, så när som vid ett tillfälle då jag testade 3 skiften (fr. ligg-sitt-ligg-sitt) då han "frös" och låg kvar.

Lena tittade på vårt kryp och fick ytterligare lite "lugnande" råd - gå ifrån honom och inte börja förrän han är helt lugn. Testade lite med att backa och körde lite vänster om.

Vi pratade om momentet "framförgående", men gled snart över till momentet "framåtsändande" ("sakta-delen") och jag visade Lena Rejs "saktagående". Tänkte, hur ska det här gå, med tanke på att vi inte gjort det sen vi började med framförgåendet (för ca1½år sedan, framförgå. vilket vi inte heller har tränat på på evigheter). Men det gick så himla bra - överraskande bra - sträckan var nästan halva plan (minst 15m).

Avslutade med ställande under gång. Inledde först med backa, för att sedan utföra momentet från fotgående - så jäkla bra det gick och därför avslutade jag där.

Tänkte under vår AW, hur glad och nöjd jag var med träningen och hjälpen från Lena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar