Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 11 februari 2020

LYDNADSTRÄNING härryda hundarena

Idag var vi på lydnadsträning i Härryda hundarena tillsammans med Lena och Blossa, som vanligt himla kul. Nu känner jag att jag själv kan så mycket mer än på Özets tid och att det nu inte bara är Lena som hjälper mig, som den gamla bruksräv hon är, utan att även jag kan hjälpa henne.
Trots att det var sånt tryck på halltiderna, var det ingen där varken före eller efter oss.

Rejs var helt galen när jag tog ut honom från bilen. Lena blev nog chockad, hon hade nog inte kunnat ana hur han kan bära sig åt. Att han faktiskt är värre än Blossa när han visar sina sämsta sidor. Båda hundarna inne samtidigt.

Värmde upp var och en på var sitt håll först, för att dom skulle varva ner och lugna sig.
Sedan körde vi en i taget, medan den andra satt uppkopplad (Blossa ljudade bara en stund i början. Rejs tyst o lugn HELA tiden, t.o.m. när L&B körde budföring, visserligen på andra sidan hallen o kort avstånd, men ändå.
  • Fritt följ - liiite för bråttom, men nästan inget ljudande - kollade in L&B ibland, men släppte fort 
  • Fjärr - fr ligg till sitt (ett skifte) - KANON, trots störningen av L&B Kryp - SAKTA, sa Lena, SMÅ steg, sa Lena - testa med att lägga en godis bakom (så han tänker bakåt o därmed saktar ner), sa Lena, kommer aldrig funka, sa jag (som trodde att han bara skulle fokusera på godiset o inte skulle kunna koncentrera sig) - vi testade och tji fick jag, för det gick jättebra :-)
  • Platsliggande - drygt 3min. ca 3m mellanrum - strålande, inte det minsta intresserade av varandra.
När vi sedan skulle lämna området, kunde vi inte öppna grinden - hade fått 4 siffror till ett hänglås med 3 siffror !!! Som tur var, var grannarna i ind.omr. på plats, som kunde hjälpa oss ut genom deras grind. (nu i skrivande stund har vi fått redan på att det tydl. var nåt gummiskal som täckte den 4:e siffran)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar