Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 13 januari 2020

SPECIALSÖK(KURS) - git jering - gång 4

Vår gemensam promenad i Råhult idag, inleddes med ett hundmöte i skogen (hade som tur var inte släppt Rejs ännu). En dam (m. den röda saaben) med två gapiga bc’s el. aussis, varav en av dom var lös. Det blev ett jäkla gapande från alla håll o kanter, den lösa (hane) vågade sig dock inte fram som tur var.

Sen när vi var på väg hemåt, hörde vi ett hundskall bakom oss, som visade sig vara Ola med Blossa. Blev så glad att Rejs stod kvar tills han fick ett ”varsågod” och rusade först då bort till Blossa, vilket också Semla gjorde efter att Tommy släppt henne. Fick därefter en trevlig promenad den resterande promenaden till bilarna.


*

På kvällen var det dags för specialsökkursen igen, efter uppbehållet under jul och nyår. Idag var vi bara tre stycken, ännu färre än sist, då Anna var upptagen på annat håll och Evelyn med den ”vilda” schäfern inte kom.

Medan varje ekipage fick de enskilda rumssöken, fick vi övriga möjlighet att träna på behållarsök i form av burkarna fr. urvalsbanan och senare, i etapp 2, pizzakartonger.

Rumssök 1)
Sök med 4 gömmor – bag-in-box ståendes på ett bord (kunde gå upp på borden via en säng), några små stålrör ståendes i en burk, som stod i en typ bokhylla, dörrmatta precis innanför tröskeln vid ingången + en till som jag inte vet.

Git sa att han hade koll på alla gömmorna, men utan att markera. Vi fortsatte och när jag fick reda på att han var rätt (bordet o hyllan), så fick han en av mig troligen omedveten bekräftelse, som gjorde att han markerade.
Ang. gömman under dörrmattan, så hade jag lagt märke till att han hade stannat till och sniffat en del – tänkte: inte kan Git vara så ”dum”, så hon har lagt en gömma där !

Git sa att jag skulle ”gå med honom” längt hela kortsidan och visa med handen. När han kom bort till ett damsugarrör stannade han till och jag var beredd med belöningen, men precis när han var på väg att lägga sig ner, ”kastade” han sig över till dörrmattan och lade sig med nosen tryckt mot mattan – fick bekräftelse av Git att det var just där gömman var. 

Rumssök 2)
Sök med 3 gömmor (bland ag.hindren) – en hög gömma på ett trästöd tillhörande en ag.mur – i vecket i en av ag.tunnlarna – i/under en foppatoffel, i ett trångt utrymme med massor av ”skräp”.

Tog den höga gömman snabbt (brevid stod brädor (”lången”) på högkant som han raserade, men vågade sig tillbaka) som han markerade ståendes på bakbenen – gömman i ag.tunneln tog han efter att ha varit inne i det trånga utrymmet ett par ggr – foppatoffeln i det trånga utrymmet fixade han inte, trots att han var alldeles över, han blev istället helt frusterad och ljudade och gjorde liggmarkering mitt i där det fanns utrymme att lägga sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar