Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 17 januari 2020

PENSIONÄRSLIV med hundarna - apportering/frisering/specialsök

Det är lätt att vara pensionär, lätt att var ledig, men vart tar dagarna vägen? Tiden går vansinnigt fort …

Idag drog vi iväg till golfbanan för en promenad och tog med ett par dummys. Rejs fick ett antal markeringar på tre olika ställen – två enkla, i ett svårt omr. med tät vegetation, en dubbel, i ängsyta, två enkla, över en gärdsgård.
 
Rejs har verkligen sett väldigt ovårdad ut den senaste tiden – tänk att det ska vara så svårt att få tummen loss, när det gäller att frisera honom, men ikväll blev det gjort ... 
Efter middagen blev det ett spec.sökspass. Började för en gångs skull med Semla, som annars har fått köra EFTER Rejs. Trodde att hon kanske fick fördel av att göra det och ville därför checka av hur det var med den saken. Men hon var helt klockren och markerade alla 3 gömmorna (en hög, en mellan, en låg) så fint – kollar på gömman och sen på mig. Rejs därimot hade svårigheter, inte att hitta, men att markera. Märkte att han hade känt doften, MEN utan att markera (väntade väl på min bekräftelse). En av gömmorna, som han först hade gått förbi utan att markera, men sen markerade, kunde han inte senare släppa. För att ingen konflikt skulle uppstå tog jag bort de tre lådorna som stod staplade på varandra. Den höga gömman var placerad på balkongdörrens handtag, i en nw-burk. Han blev frustrerad och liggmarkerade överallt, började ljuda och började till och med skälla. Hjälpte honom och han lyckades markera (säkert fel, men tyckte synd om honom).

Medan Tommy gick ner källaren och gömde 2 bitar (+ ytterligare en i gillestugan), som jag inte visste var han placerade, så tränade jag på några rena markeringar, vilket skulle visa sig ge resultat – han markerade samtliga jätteduktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar