Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 2 december 2019

SPECIALSÖK(KURS) - git jering - gång 2

Startade med lite allmänna frågor gällande urvalsbanan bl.a. menade Git att man som nybörjare skulle följa med hunden o visa med sin egen hand vid varje varje burk, istället som jag trodde – att man skulle sätta hunden i början och själv gå och svepa handen över hela banan. Kom sig av min egen fråga: jag hade nämligen en fundering om orsaken till att en av hundarna (ej Rejs) som ru-sade fram längst banan, utan att igentligen siffa på någon av burkarna … tänkte att hunden skulle ”rusa fram” till där man befann sig sist/avslutade med sitt ”handsvep” (typ att hunden har drag-ning till den sist slängda apporten vid dubbelmarkering i samband med jaktapp.)

Vi startade med urvalsbana – hundarna körde banan x 2, fick vila i bilarna mellan gångerna – 3 gömmor/gång. Rejs var mer taggad än förra kurstillfället, men ändå hyfsad ”förig”, även om han ”spårade ur” och ville söka längst väggen vid nåt tillfälle. Git menade, ta med honom för att börja om fr. början.

2:a omg., efter vilan i bilen, ”bröt han ut” från banan redan efter första burken – jag tog med ho-nom för att börja om (omvänt lockande innan starten) och blev tillsagd att börja närmare själva urvalsbanan, vilket blev mkt bättre.

Git trodde att Rejs fortsatte längst banan – trots att vi tydligt märkte att han hade noterat var gömman låg – för att han ville scanna av hela banan innan han stannade för att markera – hon jämförde med en av sina hundar som gjorde samma sak vid uppletandet. Eller som nån annan sa vid nåt tillfälle – kanske vill han inte hitta alltför snabbt, då just sökandet är roligast …

Git hade tänkt att vi skulle få testa doftdiskriminering i urvalsbanan, men då det inte riktigt gick som väntat, så avancerade vi istället till rumssök. Vi använde en liten ”skrubb” och det gick helt ok för samtliga – en del gick det bättre för än andra.

Glöm inte att ”GÅ MED” under sökarbetet – tänk på att INTE stanna där du vet gömman är …

Git höll med att liggmarkering kan vara bra för heta hundar som Rejs, men vänta med att ”kräva” markering nu vid intro av rumssök

Sävedalens belysta ”bygata”
Ang. urvalsbana Git trodde inte på mina tankar om att det ev. skulle varde lättare att känna doften vid användandet av små låga nw (plåt) burkar, än i stora djupa (glas)burkar ….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar