Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 5 november 2018

BRUKSKURS - ängsspår

Idag var sista gången på brukskursen - dagens tema var ängsspår. Samlades vid Bergums kyrka och la/gick våra spår på en av åkrarna där, som "fröken" förstås hade kollat upp och fått ok.

Vi la alla 2 spår var - ett eget med egna fötter och ett som las med "lånade" fötter (Lisbeth och jag gick för varandra). Meningen var att vi skulle gå vårt eget först, men i vårt fall blev det tvärt om, för att effektivisera tiden lite - det var lång väg till bilarna - och Rejs och jag först ut och hade våra spår först.

Det märktes att Rejs aldrig hade gått efter någon annans fötter tidigare, för han vädrade rätt mycket. Han försöker lösa det på sitt sätt, det enklaste sättet enl. honom (sökhund-och retriever) menade Monica. Spåret var ca 80m, med en vinkel och två träapp. + bollslut. Han spårade mycket bättre efter mina egna fötter, iaf den första sträckan, eftervinkln var det lite motvind och då började han vädra lite. Detta spåret var ca 100m, med en vinkel och två träapp. den sista som slut (hade glömt bollen). 

Fick med mig flera bra saker:
använda andras fötter ...
köra helt utan apporter ...
ev. att köra med godisdepåer ...
försöka undvika motvind ...

På hemvägen körde jag in på ABK, mest för att Semla skulle få sig ett litet pass, men även Rejs fick köra ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar