Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 3 september 2018

NOSEWORK-kurs-gång 1

Ikväll var det kursstart i nosework – klass 1, fortsättning – och när jag fick frågan hur mycket vi tränat, kom jag inte riktigt ihåg, men svarade att vi tränat några gånger sen doftprovet i våras – bl.a. i trädgården bl.a. med urvalsbanan. Väl hemma kollade jag NÄR vi gjorde doftprovet och det visade sig vara så tidigt som redan i februari och kom på att det var ju under vintern och INNAN provet vi hade tränat en del.

Men från början, när Rejs o jag kom hade dom redan börjat och höll på med utomhussök – i en inhägnad med bl.a. lekplatsutrustn. (hänggungor o vippbräda), några staplade plastkuber/lådor, bildäck och några koner. Vi kan ju inte närma oss en grupp med hundekipage obemärkt Rejs o jag. Han gläfste och ljudade som vanligt, men lugnade sig så fort vi placerade oss i stillhet. Tänkte att Rejs inte skulle koppla uppgiften, men han fattade direkt och hittade de tre gömmorna relativt snabbt. Tror iof han associerar Tasspalatset med just nosework.

Vi gick sedan in för presentation. Rejs och jag var ”utbölingar” då de andra hade kursat ihop sen tidigare. Hundarna var en labbe (tik?), finsk spets (tik), staffe (hane), gordonsetter (tik), jack russel? (tik?) och den lille röde turbon Rejs.
Rejs först ut i inomhussöket – 3 gömmor – ett rör (agilitybom) med en kartong över, en skåpshylla + en i ytterligare en hylla men i andra änden. Inga problem, även om han inte stannade till vid markeringen vid den sista – jag avvaktade för att jag ju vill att han ska markera ordentligt. Sen fick vi testa nåt spännande – hundarna skulle markera doften som var placerad i botten på en av 4 rostfria vattenfyllda skålar. Rejs var första hunden ut även här och gick igenom ALLA skålarna innan han markerade, vilket de andra hundarna INTE gjorde. Alla de andra hundarna gick direkt fram till rätt skål – kändes nästan som de hade kollat in vilken skål hunden före hade varit framme vid + att en av hundarna som hade fått kavli mjukost som belön., därefter drack en liten slurk vatten innan matten fick stopp på henne.

Himla kul att vara igång igen, och sammanfattningsvis blev jag överraskad och imponerad (o stolt) att Rejs var på direkt i alla söken, det var ju som sagt ett tag sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar