Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 31 december 2017

NYÅRSAFTON

Nyårsafton är som alltid välplanerad, precis som den har varit sen vi hade vår skräckslaga (fyrverkerier) lilla goldentik Zerra.

Inledde efter en långdragen frukost med lååångpromenad – kombinerad med några övningar som fungerar som ”hjärngympa” – sen hem för att börja mörklägga hemmet genom att täcka fönster med filtar, eftersom det både dämpar både ljud och tar bort ljusskenen från fyrverkerierna.
Sen blev det slappa, varvat med lite middagsförberedelser ( förrätt = tarteletter fyllda med kantarellerna från söket i mellandagarna – middag = vår traditionella orientaliska räkpanna) innan vi åkte upp till Råhult vid 19-tiden, för en sista rastning. Därefter skulle det inte bli nån mer utgång under kvällen.

Kvällen flöt på med mat och TV-tittande, samtidigt som det sköts fyrverkerier då och då fram till 12-slaget, då vi höjde ljudet på TV’n och tog fram leverpastejtuben. 12-slaget passerade och efter skålande och lyckönskningar om ett gott nytt år och allt det där.

Vid ½ 1 , så ”mattades” fyrverkerierna och jag tog med Rejs ut i trädgården för en sista kiss innan läggdax. Granntjejerna stod och pratade i mörkret på deras altan och Rejs reagerade med att gå igång och skälla. Han lugnade ner sig efter en stund och slog en kiss, precis som det i samma ögonblick var någon som brände av ett fyrverkeri en bit nedanför oss. Mörkret lystes upp av ett rött sprakande sken och Rejs började återigen gasta – varpå jag kallade på honom och vi gick in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar