Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 11 december 2017

LYDNADSKURS KILANDA

Idag blev det bara en trädgårdsrastning på lunchen, men vad gjorde väl det sa hundarna som röjde i snön … iaf en stund.

Kväll. 
Medan mina goda vänner åkte till Billdal för våran träff som vi har varje månad, åkte Rejs och jag till Kilanda för lydnadskurs. Förra gången var vi ju bara två, medan vi nu va full grupp på 5 stycken – 2 gamla bekantskaper och två nya. Olika hundraser – terv, aussi, hoffe, schäfer och lilla tollar’n – med olika lynne, himla kul. 

Rejs o jag ut som 3:a. 
Uppvärmning fotgående. De tänkta ingångarna hanns aldrig med, utan det blev fokus på koncentrationövning och kryp. 
Koncentration = ”titta på mig” även om jag har godis i min vänstra ”vinge” (utsträckta arm) 
Kryp = visade först hur det såg ut – funkade inte alls med att jag gick upprätt, utan fick böja mig och hjälpa honom med handen och då gick det riktigt bra, t.o.m. bakdelen trampade – hepp ! Vi påbörjade vänstersväng (för att minska farten) med bara att han tänkte vänster – svårt tyckte matte !

I övrigt så var det flera av de andra som fick praktisera samma koncerationsövning (”titta på mig även om vingen är utfälld ”) som oss, men Monica visade även ytterligare några, som tex. ”följ mig/släpp mig inte med blicken” och ”sitt vackert/jösse hare”. Under timmarna vi kursade hade det börjat snöa och på hemvägen snöade det ymnigt och färden gick i sakta mak eftersom sikten var dålig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar