Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 1 oktober 2017

ISTÄLLET FÖR VILTSPÅR

Åh shit va tråkigt tänkte jag när viltspårskursen idag ställdes in pga sjukdom.
Jaha, ändrade planer - vad göra istället ? Eftersom det var försent för sökträningen, så drog Rejs och iväg för ett pass jaktapportering istället. Semla och husse hade redan åkt till golfbanan.
Väl framme visade det sig att någon/några redan varit där och tänkt ut övningar åt mig - haha 😊 Det satt snitslar på väl genomtänkta platser. bl.a. två "givna" (för mig) 100m linjetag i 90 grader.
Efter lite jaktfot som uppvärmning, fortsatte vi med jaktfot fram till första snittsel'n (i nerförslut) där jag la en dummy. Gick tillbaka ca 30m, där jag vände honom och skickade på dummyn. Efter avlämn. satte jag honom och gick själv och placerade dummyn på samma plats igen. Gjorde precis på samma sätt med den andra snitsel'n (i uppförslut) och andra linjetaget.

Tillbaka till "utgångspunkten" och skickade mot den första snitsel'n (gick kanonbra) och sen mot den andra. Den andra var inte lika självklar som den första, men det dröjde inte mer än - högst 10 sek. - innan han hittade den.
Sen gjorde vi några markeringar - först två (enkla) över en DJUP ravin, med en inkallning åt motsatt håll innan varje skick - ALDRIG skicka på direktmarkeringar med honom, ringer i öronen - ett av flera kloka råd från "farmor". Utöver ravinen, även en markering in i "skiten" över gärdsgården.

Avrundade med en stunds jaktfotsgående och även fotgåendet gick super - ännu bättre än i inledningen, vilket ju förstås inte är så konstigt - fyttirackarns vad bra det gick överlag, är så himla nöjd med min lilla sprattelgubbe i dag 😍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar