Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 22 oktober 2017

VILTSPÅRSKURS GÅNG NR 2

Innan dagens kurstillfälle på viltpsårkursen, hade det varit stor förvirring under hela veckan. Eftersom det var ett tag sedan vi hade vår första spårträff och andra tillfället blev inställt pga av sjukdom (instr.) berodde förvirringen på att informationen var bristfällig/knapphändig inför dagens träff – vilka skulle träffas när och vilka skulle göra vad (bl.a. anlagsprov)

Men hur som helst, på lördagkvällen hade var och en fått ett klockslag och Anna och jag skulle träffas på samma tid för att få tips när det gällde våra heta hundar. Jag kom dit först och Rejs & jag fick börja direkt.

Heta hundar kräver utmaningar och Rejs fick testa ett helt oblodat spår på 600m (4 vinklar) med liggtid på 6 tim. med älgklöv ...
Maths gick bakom och hjälpte mig att i akta Rejs spårande – när han avvek, när han återupptog spåret osv. Men det är inte lätt att hinna uppfatta Rejs blixtsnabba signaler – såklart Maths såg, som menade att jag MÅSTE strunta i var jag sätter fötterna, för då missar jag hans signaler. Vidare MÅSTE jag hålla koll på linan så den inte fastnar – lätta på linan och ge honom mer frihet i vissa situationer och hålla imot i andra … pust … detta med het hund !

Men summasummarum så tyckte magister Maths, att Rejs är superduktig i spåret - men lika duktig som han är, lika svårläst är han - snabb som få, men det var ju ingen nyhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar