Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 11 juni 2017

MÅN.- SÖN. 5 juni - 11 juni

Inledde veckan, med att på måndagskvällen delta på den allmänna träningen med Semla.
Inte så många deltagare, men ”känningar” som jag träffade var Chistina och Jeanette. Även ett par obekantingar – ett par med en hoffetik (som Semla helt plötsligt stegade fram till för att hälsa på) och en tjej med en tollarhane (som jag varken minns namnet på eller från vilken kennel den kom)

Körde lite balanshinder – balansbommen och A-hindret, men även lite ”våga trampa på gungan” utan att den rör på sig, testade även däcket och slalom (8:a) som också det gick utmärkt. Varvade agilityn med lite rally och konan.

På tisdagen, på nationaldagen blev det ett lydnadspass med den röde lille spellevinken, tillsammans med Karin och Samba på klubben. Kanske inte den bästa trän. kvalitétsmässigt, men himla nöjd ändå. Så glad at jag fick användning för det nyinförskaffade halsbandet, då han drog iväg mot ett gäng småhundar som passerade appellplan på grusvägen. Därefter gick det riktigt bra tills en tjej med en BC kom in på plan som skulle köra lite agility/slalom, då Rejs blev lite VÄL tittig - MEN han höll sig i skinnet och höll sig vid min sida.

Efter lydnaden, blev det ett besök på handelsträdgården och därefter trädgårdsarbete. Men OJ – phu - tänk att jag blev så trött ... - Äh du är inte van att jobba med kroppen, sa Tommy

 På onsdagskvällen var det avslutning på agilitykursen och måste säga att vi hade en jäkla tur med vädret – det kom några småskurar i mellanåt, men mestadeles var det uppehåll. Mellan banloppen gjordes allt för att undkomma dessa jäkla knott som alltid besvärar så här års. Banan var låååång, med mååååånga tunnelgenomgångar – kanske lite väl svår, men tyckte Semla var duktig ändå. Hon har verkligen utvecklats och har fått allt bättre självförtroende, vilket känns så himla bra.

Helgen (lörd.) inleddes med himla bra träning på Angereds bk idag tillsammans med Karin o Samba.
Rejs – fokus på ingångar (in på plan/in i fotposition) fritt följ och ställande u.g. men även annat lite pyssel.
Semla – eftersom det inte fanns några hinder, blev det fokus på balanshindrena , balansbommen o gungan – gällande gungan fortsatte vi med den s.k. ”bangleken” eftersom hon är så rädd för gungan. Om det är själva bang’et eller rörelsen, som hon är mest rädd för vet jag inte riktigt …

Veckan avslutades med sökträning, vid Fiskejön.
- Oj vad svåra skicken på kalhygget var, sa Rejs.
- Jaja Rejs, men resterande fixade du ju galant.
Summa summarum - dagens ruta i sökskogen var utmanande, jobbig (kuperad), svettig (jobbigt) o blöt (regnade) men rolig.

I helgen gick "Inspirationshelen" (kennelhelgen Agrosofen o Tollarbo-hundar) i Arboga av stapeln. Följde helgen genom FB och åhh vad roligt dom verkar ha haft där borta i på Herrfallet, skulle ju gärna ha velat vara med, särskilt som mitt o kompisarnas gemensamma 60-års firande nu ändå avbokades och inte blev av !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar