Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 8 november 2015

UPPENBAR SKILLNAD

Fan – inte nu igen ! Jag som igår kände mig helt återställd från den 3 veckors utdragna förkylningen, vaknade i morse och hade halsontkänning och kände mig allmänt hängig. Tommy har känt lika dant i över en månad - känt sig ok, för att nästa dag känna sig vissen igen. Jäkligt segt det här !!!

Kände därför att hundpromenaden idag bara fick bli en helt vanlig enkel promenad utan ”krusiduller”. Vi kom överrens om att åka till Härkeshult, men väl där fick vi vända pga att det var helikopterkalkning på gång. Det var rätt mycket folk ute i det vackra höstvädret, så det blev lite marigt att göra sig av med bilen, då det stod bilar på alla dr vanliga ställena, men vi hittade till slut en liten ficka.

Tur att iaf vovvarna är pigga, det är sämre med dom, dom bor hos ! 
EM/kväll
Ingen ridhusträning i kväll pga den annalkande förkylningen.
Kvällens konstaterande : vilken uppenbar skillnad det är på den röda och den vita ! Inspirerad av föreläsningen ”Hund i Rörelse” med Annika Falkenbergs häromkvällen, började jag igår träna in en av ”hennes” grundövningar = ”maxlyft (frambenen) för rörligheten i fronten” och fortsatte idag.

På 2 korta tillfällen har Semla lärt sig att kliva i och ställa sig med båda frambenen i en hög kartong. Började med en lägre (ca 10cm) men bytte snabbt till en högre (30-35cm) kartong. Rejs därimot, har fortfarande inte fattat meningen med att kliva över kanten till den lägre kartongen. Medan Semla är lugn, fundersam och bjuder på beteenden som så småningom leder till det rätta, blev/blir Rejs frustrerad, stressad och går upp i spinn/varv som i detta fallet inte ledde till nåt annat än lite krafs på kartongkanten imellanåt. Men skam den som ger sig …

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar