Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 15 september 2015

TRÄDGÅRDSTRÄNING

Åhh vad jag är glad att hittat nåt stimulerande åt Semla. Körde två rundor rally i trg'n (inkl. en ny skylt) gick finfint :-)
Rejs fick sig ett litet lydn.pass - f_n vad duktig han var :-)
Ang. bilden på Rejs, där han sitter i trappan. När jag släppte ut honom efter Semlas rallypass, så sprang han direkt och satte sig i trappan bredvid "runda pallen" och flyttade sig inte ur fläcken. Vill TRÄNA MERA !

Hade igentligen planerat att åka till Angered och träna lydnad, men var både trött och sen från jobbet, men inte tröttare än att jag som sagt, körde ett pass med båda hundarna i trädgården.

Inledde med Rejs och började med fotgående, vilket inte gick så bra - han var het och låg före - bröt därför. Tänkte det var bättre att inte tjafsa för mycket, utan hellre invänta på hjälp av Monica vid nästa kurstillfälle nästa vecka.
Fortsatte med lite bakdelskontroll, vilket gick mycket bättre = kanonbra. Därefter fortsatte jag med apportering, som var ett av kvällens "huvudmoment" ikväll - det andra var saktagåendet. Började med "runda stolen" ett par ggr, la sen till apportbocken innan jag därefter tog bort stolen/pallen. Jobbade även med stadgan. Rejs var skitduktig och jag var sååå nöjd.
För att lugna ner honom aningen efter apporteringen, klämde jag in ett platsliggande (ca 5min.- 20m) innan vi sen fortsatte med saktagående som avslutning. Även om vi har långt kvar, så tyckte jag han skötte sig helt ok.

Bytte därefter hund och la ut en rallybana med 7 moment/skyltar exkl. start o mål. Skyltarna var dom vi hade gått igenom på de två kurstillfällena, sånär som en skylt - sitt/gå runt - som jag la till. Semla duktig, även om jag tror att hon oftast ännu inte riktigt "vet vad hon gör", utan bara följer godishanden. MEN hon har iallafall fattat "sitt framför", för nu vänder hon upp automatiskt så fort jag gör halt ... hhummmm det måste vi jobba på ... det oxå ! Vi gick banan två gånger och den sista omgången gick MYCKET bättre än första - duktig vovve.

Som sagt, känner mig himla nöjd och glad över att jag har hittat ett roligt sätt att aktivera och stimulera Semla. Få se vad det leder till, men främsta målet är förstås att ha roligt tillsammans och knyta banden allt tajtare. Jobbade oxå lite med föremålsintresset/hanteringen, som jag tycker blir allt bättre, även om det bara sker med små steg. Idag hade hon iallafall lite dragkamp.

Så nöjd med bägge vovvarna och även över mig själv ... faktiskt :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar