Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 18 september 2015

JAKTTRÄN.&TJÖTA

Sicken bra och härlig kväll det blev ... bra träning, nöjd Rejs, glad o nöjd matte (Rejs dock ngt mer nöjd med sin egen prestation än vad matte var)

***
Var i kväll och tränade jakt med S. vid avfarten vid Kastenshofsmotet. Hann rasta både Rejs & Semla en stund på ängen, innan S. dök upp. Stod och tjötade en stund innan vi började med träningen - Rejs ut först.

Jaktfot/följsamhet
- med S. som störning - senare med dummy i handen som förstärkt störning.
Närsök
- försökte - men betoning på försökte - "gräva ner" 2  minidummys, så gott det gick. Hittade en fläck med mossa på ett ställe och en grästuva på ett annat ställe. Rejs duktig, men hittade  båda alldeles för lätt kan jag tycka.

Efter att S.&N. kört sina övningar, tog jag åter ut Rejs.

Stadga (vänd och fokusera om)
Tänkte mig en "vänd och fokusera om"-övn. där jag la ut en dummy - vände om mot S. som kastade en markering (som triggade Rejs alldeles för mkt skulle det visa sig) - vände tillbaka för att skicka på den jag hade lagt ut.
Rejs ilade ut och hämtade "min" dummy ... men sprang rätt förbi mig och fortsatte mot S.s markering.

Ojoj det blev alldeles för svårt ....
Därefter gjorde vi om, men nu MYCKET enklare - inga kast (bara lugna utplac.) - jag gick själv och hämtade, vilket var tillräckligt svårt, vilket gjorde att jag fick gå tillbaka upprepade ggr. då han lättat på rumpan. Men skam den som ger sig, fick till ett bra avslut som jag var nöjd med.

När vi senare stod kvar och pratade efter S.&N's sista övn. och mörkret hade börjat falla, såg jag plötsligt något mörkt som närmade sig oss (ca 100-150m). Det visade sig vara en älg som så sakterligen kom allt närmare, men som tur var blev stående och bara glodde. Medan mörkret fortsatte falla satte vi oss själva i säkerhet och gick till bilarna och fortsatte där vårt tjöta.

Glad och nöjd, säkert lika nöjda hundar, åkte jag/vi hemåt efter en supertrevlig kväll :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar