Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 31 mars 2015

ANGEREDS bk

Dagens FB
En härlig kväll på ABK o trots en blöt och kladdig plan gick det riktigt bra ... med vissa undantag !

***
Har känt att jag försummat Rejs på sistånne, det har inte blivit så mycket träning för hans del sen Semla flyttat in. Men idag tänkte jag ändra på det och hade planerat att gästa Kallebäck för en stunds träning efter jobbet. Men efter ett infall åkte jag till Angereds bk istället. Trots att jag INTE uppskattar ändringen till sommartid, så får jag väl erkänna att det trots allt är rätt härligt med de nu allt ljusare kvällarna.

 Väl på plats började vi köra på en av planerna och hade en annan tollare som störning på andra planen. Intet ont anande körde vi på och det gick riktigt bra även om planen var väldigt blöt och kladdig. Vi körde mest fotgående med fokus på kontakten, använde som sagt den andra tollaren och hans mattes "belöningstjoande" som störning, men även deras uppställda "ruta" (som störning).

Men då matten till tollaren kom fram efter en stund och frågade om det var ok att byta plan och förklarade att hon inte vågade vara på samma plan pga att hon inte litade på sin hund, då han tydligen var en slagskämpe. OH SHIT tänkte jag och var förstås inte svårövertalad ! DET (dominant hane) förklarade kanske varför Rejs hade "skyggat" när vi passerade rutan - som vi använde som störning - ganska tajt, vilket han oxå gjorde vid den andra rutan på andra planen.

 På den "nya" planen fortsatte vi att nöta fotgåendet/kontakten, men körde även vidare med "ställandet" som vi började med vid sista kurstillfället. Tyckte även här att det gick bra, att han har fattat galoppen. Vill dock ha lite mer tryck i ställandet, ska jobba på det ...

När jag såg att matten med den andra tollar'n hade packat ihop och lämnat klubben, avslutade vi med att träna lite hopp - fokuserade på tillbakahoppet från olika vinklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar