Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 23 mars 2015

LYDNADSKURS ALE bk

På kvällens lydnadskurs gick Rejs som en klocka ... med stort engagemang och full fokus ...

Kommer mera ... kanske, om ork o lust infinner sig !

Träffade Monica ett par timmar innan kursstarten, för att få hjälp med Rejs ohanterliga och oacceptabla beteende vid hundmöten. Men trots byte av både "möteshund och plats, infann sig inte rätta beteendet (han höll sig på "matten" och gick aldrig upp i varv) för att det skulle gå att verkställa den genomtänkta "planen".

Efter en stunds diskussion om hur vi skulle gå vidare (ev. försöka få till ny träff på "hemmaplan) sa vi hejdå så länge och åkte vidare (jag o Rejs) till Dammekärr för en promenad, innan vi sen fortsatte bort till klubben.
Där passade jag på att uttyttja kurskompisen Barbro som störning, medan hon och hennes äldre hund körde lydnad. Efter ett par "skärp dig nu", skärpte han sig verkligen och var jätteduktig. Gjorde t.o.m. ett möte där vi (B) möttes/passerade varandra i en "passage" som var ca 3m bred. Rejs med FULL fokus HELA tiden, genom HELA mötet = JACKPOTBELÖNING !

Därefter var det som vanligt dax för en stunds teori, innan vi fortsatte med träningen utomhus. Vi för vår del, körde linförighet med fokus på kontakt, bakdelskontroll/vä.svängar, hopp och till sist en liten  introduktion av ställandet.

Som jag nämnde inledningsvis gick han som en klocka, med stort engagemang och full fokus ... inte ett enda släpp. Reaktionen från de andra i gänget, lät inte vänta på sig - VAD HAR DU GJORT MED HONOM ?

Verkligen gött att allt slit med kontakten börjar ge resultat och att vi därmed kan börja "peta" i detaljer som position och mina egna stegförflyttningar vid vändningarna. Blev en stunds torrgående, vilket ALLA deltog i med stort engagemang ....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar